שאלה לגבי בדיקות גנטיות וPGD

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

21/08/2017 | 19:36 | מאת: שואלת

שלום! אני מקוה להכנס להריון ורציתי לדעת אם יש דרך לבדוק ולמנוע בעיות אלו מדור ההמשך: אשמח לתשובה ואם אפשר מהירה-בתודה מראש! 1. Crohn's disease קרוהן-יש לכמה בני משפחה (לסבא ואחים) 2. נטיה ללחץ דם גבוה והתקפי לב- לשני ההורים יש לחץ דם גבוה ולאבא היה התקף לב. 3. קרישיות יתר-(ההגדרה היא: מוטציה בPT וללא סרולוגיה חיובית לAPLA) 4. רגישות יתר תחושתית ורגשית. תודה רבה!

שאלה טובה שאת מעלה. על מנת למנוע הישנות של מחלה/מצב בדור ההמשך עלינו לדעת בוודאות את הגורם הגנטי שלה. לצערי בארף אחד מהמצסים שרשמת זה לא המצב. יש הבנה לרקע התורשתי ומהם גורמי הסיכון, אבל לא ברמה שניתן ״לברור״ עוברים כך שלא ילקו במצבים הללו. לפחות כיום

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי