ectodermal dysplasia אקטודרמל דיספלזיה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

24/12/2016 | 13:09 | מאת: יעל

שלום. אשמח לייעוץ. אני, אח שלי ואמי סובלים מפנוטיפ אקטודרמל דיספלזיה (כנראה הידרוטי)- אך לא אובחנו עד כה ברמת הגנוטיפ. אני מתכננת הריון. הרמה שבה אני סובלת מהבעיה היא יחסית לא גבוהה. בגוגל יש תמונות מזעזעות של אנשים שחלקם לדעתי סובלים מרמה קשה של ההפרעה, וחלקם מהפרעות אחרות בכלל. אני יודעת שבאופן כללי ההשערה שזה דומיננטי, על כרומוזם X ושיש סיכוי 50% להעביר הלאה את הגן. יש גנטיקאים שאמרו לי שאם זה יעבור, רוב הסיכויים שזה יתבטא חיצונית כמו במשפחתנו, אך אני יודעת שזה עלול גם להיות ברמה קשה הרבה יותר. ולשאלתי: הייתי רוצה לדעת מה הסיכוי המדויק של העברה ברמה קשה (אם יש דירוג ברור של רמות הופעה, אני לא רוצה לתאר יותר מדי פרטים על אופן הביטוי אצלי כאן, אבל באמת שזה מינורי יחסית).

שלום ותודה על הפניה. יש צורות תורשה שונות של המחלה, חלקן אכן על כרומוזום X אבל גם אחרות אפשריות. ממליצה לגשת ליעוץ גנטי פרטני על מנת לאבחן את המחלה הספציפית במשפחתך ואז גם ניתן יהיה לתת תשובה יותר מדויקת לשאלתך ולסייע בהחלטה האם לבצע אבחון טרום לידתי, אבחון טרום השרשה (של עוברים מ IVF) או לא לעשות דבר. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי