פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)

בשנים האחרונות חלה עלייה ניכרת בשכיחות של מלנומה ממאירה בישראל. לגילוי המוקדם של מחלה זו חשיבות מכרעת לסיכויי ההחלמה. פורום זה עוסק בגורמי הסיכון, בגילוי המוקדם, באבחנה ובטיפול במלנומה ממאירה של העור ובסוגים הנוספים השכיחים של סרטן העור - קרצינומת תאי בסיס (BCC), קרצינומת תאי קשקש (SCC) ולימפומה של העור (mycosis fungoides). מאחר שריבוי שומות הוא גורם הסיכון העיקרי למלנומה ממאירה של העור, יעסוק הפורום גם בדרכים למעקב ואבחנה של נקודות החן.
2615 הודעות
2472 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)

11/04/2019 | 10:40 | מאת: א

שלום רב רציתי לדעת איך סרקומה בא לידי ביטוי אצל חולי איידס?

לקריאה נוספת והעמקה

לשאלה אין קשר לנושא הפורום.

29/03/2019 | 13:35 | מאת: יוסי

שלום דר' יקר אני בן 50 בריא בדכ. אבא שלי בהיר עור עם שני אירועים של bcc. לפני כשנתיים הופיעו לי קבוצת בליטות עור בהירות בשוק בשטח של כ- 2 סמ"ר. לאחר שנה ביקרתי אצל רופא עור וזה טען שזה כלום. לאחר שנה נוספת הייתי באילת ואז חשתי גרוד באזור הנקודות והנקודות הפכו לשטח אדום ובולט מעל העור. ניגשתי לרופא עור וזה הפנה לביופסיה בחשד Bowens disease. לשאלתי הסביר שאם זה הרבה זמן לא טופל, קיים סיכוי שזה הפך ל משהו שנקרא scc.? דר' אני אדם חרדתי ועד שיגיעו התוצאות אני עלול להתפרק. אני ממש מבקש עזרה ומעט וודאות מה עלול להיות: במידה וזה באמת scc אילו גרורות עלול היה הנגע לשלוח. האם אלו גרורות כמו רוב סוגי סרטן שעוברים בדם ואז זה עניין של זמן ומצריך כימותרפיה כדי לשרוד עוד כמה שנים? לא יודע מה לעשות ומה צפוי. אודה מאוד לתשובתך. יוסי ּ

לקריאה נוספת והעמקה

אין סיבה לדאגה. מחלת Bowen היא כבר בעצמה SCC (סרטן תאי הקקשקש) ברמה נמוכה, וחלק מהנגעייי יהפכו עם הזמן לסרטן תאי קשקש "מלא". עם זאת, הסיכוי לגרורות נמוך, וסיכויי הריפוי גבוהים מאוד. המיקום הבעייתי העיקרי הוא נגעים על הפנים - וגם הם לרוב דורשים הזנחה ניכרת עד ששולחים גרורות.

28/03/2019 | 14:18 | מאת: זהר

שלום ד"ר אני בת 40 ויש לי כמות גדולה מאוד של קרטוזות סבוראיות בעיקר באיזור החזה, צידי החזה, בטן וגב וכמובן שעם השנים מתווספים עוד. זה מאוד מפריע לי כי הן מגרדות בעיקר באיזור החזיה וכמובן מבחינה אסתטית והייתי רוצה להסיר אותן. הייתי שמחה לדעת מה הן השיטות האפשרויות להסיר אותן. האם ניתן לעשות זאת במסגרת קופת החולים ובמידה ולא האם ידוע לך מה הן העלויות של טיפול הסרה כזה בפרטי- האם זה מאוד יקר וכמה כואב. תודה רבה רבה על הייעוץ

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה אינה מתאימה לפורום זה. פני לפורום העוסק באסתטיקה.

25/03/2019 | 23:20 | מאת: נקודת חן

בדיוק לפני כמה דק' יצאתי מהמקלחת ובזמן המקלחת בלי כוונה נתפסה לי נקודת חן קטנטנה בציפורן ונתלשה ירד לי קצת דם אבל אני מודאגת מפני שאני יודעת שנקודות חן זה לא צחוק .. האם ללכת מחר לרופא לבדוק או שזה לא כל כך קריטי והכל בסדר?

לקריאה נוספת והעמקה

אין צורך להילחץ. קבעי תור לרופא העור לבדיקה אולם אין כאן דחיפות מיוחדת .

18/03/2019 | 00:24 | מאת: ראם

מאז מתמיד היו לי 2 נקודות חן בפות. לפני כמה ימים שמתי לב שהופיעו לי כמה נקודות חן בשפתיים הפנימיות ועוד 3 בחיצוניות ואחת במפשעה. אני אמורה לדאוג? למי עליי לפנות? (יש לציין שלפני שנה סבלתי מפפילומה סוג 16 ומאז אני בבדיקות שגרתיות והכל תקין)

לקריאה נוספת והעמקה

פני לרופא עור לבדיקה.

17/03/2019 | 08:32 | מאת: nirr

מקווה שכתבתי נכון נשלחתי לרופא כירוג עם המלצה להסיר נגע זה מהפנים האם זה מסוכן חייבים להסיר אני חושש מצלקת לחיים מזה האם אתה מבצע טיפול זה לכללית ?

לקריאה נוספת והעמקה

שני הנגעים אינם מסוכנים ולא דורשים הסרה כירורגית כלל (אלא אם הם חשודים כסרטניים ואז המינוח בו השתמשת שגוי). איני עוסק בהסרה אלא באבחון - תוכל לפנות אלי דרך "כללית מושלם".

09/03/2019 | 13:35 | מאת: מיכי

היי, מזה כחודשיים יש לי נגע עגול ואדום על אמת היד בקוטר של כ-2ס"מ ובגובה של כ-0.5 ס"מ. הלכתי לכירורג ששיער כי זה פצע דלקתי/או תסיסטה. בפרוצדורה רפואית הרופא לקח דגימה שנשלחה למעבדה מיקרו-ביולוגית. הוא המליץ לי על רחיצה תכופה עם סבון ומריחת משחה אנטיביוטית. תשובת המעבדה הייתה כי אין גדילה! במקביל, הייתי גם אצל רופאת עור שראתה את הנגע ואמרה כי יש צורך לקחת ביופסיה. נשלחתי ע"י רופא המשפחה שלי למח' פלסטיקה. הייתי אצל רופא פלסטיקה בקהילה שאמר לי כי לדעתו מדובר ב-Keratoacanthoma ומאחר שאני סוכרתית ומעשנת הוא מפנה אותי למרפאה כירורגית באיכילוב. לשאלתי אם מדובר בגידול סרטני, היסס הרופא בתשובתו ולבסוף אמר כן, זה "סרטן קטן" וכי יש להסיר את הנגע. עוד הסביר לי הפלסטיקאי כי החתך שייעשה לי בעור יהיה באורך של כ-10 ס"מ ואולי אזדקק להשתלת עור ותשאר לי צלקת... אני חרדה ומבקשת לדעת מה דעתך בנדון והאם יש דרך לעקוף את הניתוח הזה - תודה רבה מראש לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

הדרך המקובלת להסרת נגע סרטני זה הינה כריתה כירורגית. כל שיטה אחרת כרוכה בסיכון.

17/03/2019 | 16:50 | מאת: מיכי

שלום דר' נתנזון, תודה רבה לתשובתך. ככל בנוקפים הימים אני שמה לב כי הנגע מצטמצם והולך גם בקוטר וגם בגובה. האם ייתכן כי הנגע יתייבש ולכן כדאי לחכות להתפתחויות טרם ביצוע האקט הכירורגי?

אין לי כל דרך לדעת זאת ללא בדיקתך.

07/03/2019 | 22:15 | מאת: הדס

כבר שנים שאני סובלת מםטריה בכף הגגל ובציפורניים. ניסיתי לטפל במלא דרכים ללא שום הצלחה. היום שמתי לב שמסביב לפטריה גדולו להן מלא נקודות חן חדשות. האם זה קשור לפטריה או שעלי להלחץ ולקבוע תור לבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

אין קשר כלשהו בין פטריה לנקודות חן. לכן פני לבדיקה בהקדם.

06/03/2019 | 13:59 | מאת: רותי

שלום דר נתנזון, Melanoma insitu האם היא נחשבת לסרטן או לטרום סרטן? אם לטרום סרטן - מתי, אם בכלל, תהפוך לסרטן? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בסרטן העור בשלב המוקדם ביותר שלחו. אין דרך לדעת מה יהיה קצב הגידול של הנגע אם לא היה נכרת.

04/03/2019 | 12:31 | מאת: דניאל

היי לפני כשבוע הופיעה לי נקודה ממש קטנה אדומה על כף היד בחלק הפנימי ואז צבעה השתנה לחום. השאלה אם יש ממה לדאוג או שזה משהו שיכול לקרות? לא נחשפתי לשמש לאחרונה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
04/03/2019 | 12:33 | מאת: דניאל

מוסיפה תמונה

כל נגע חדש על העור מחייב בדיקת רופא עור, ללא קשר לשמש.

שלום ד"ר נתנזון, עד כמה דחוף הפנייה להסרת נקודת חן: הבוקר הפנתה אותי רופאת עור לכריתת נגע nevus junctional , כתבה שזה "נגע פיגמנטרי בצורה אובלית עד 0.7 סנטימטר בצבע שחור כחלחל עם גבולות ביזאריות" אמרה שהנגע "לא יפה" וכתבה שממליצה לכרות אותו. האם כדאי לפנות לכירורג כללי כמו שהופניתי. האם ישנם כירורגים שמומחים לתחום ומה ההבדל בין ייעוץ/טיפול אצלם לעומת כירורג ככלי. בבירור תורים ראיתי שבעיר מגוריי שבשרון התורים רחוקים לא לפני יולי, בת"א ניתן להשיג תורים לחודש הבא. אשמח לדעת מה סדר גודל הדחיפות- חודש-חודשיים או שניתן להמתין יותר, כששאלתי אם זה דחוף אמרה שכן אך לא כתבה. אשמח לדעת עד כמה דחוף- כדי שאדע לתאם

לקריאה נוספת והעמקה

אין לי כל דרך להעריך את הדחיפות בלי לבדוק אותך.

27/02/2019 | 17:02 | מאת: אלכס

שלום, הייתה לי נקודת חן די חדשה (נוצרה לפני אולי שנתיים שלוש), רופא עור ראה אותה לפני כשנה ואמר שהיא בסדר. בשבוע האחרון התחילה לגרד ולדמם. עכשיו גליתי שהיא נעלמה אך נשאר המיקום נפוח ועדיין מגרד. היום לא שמתי לב לדימום. זה עלול להיות סרטני או שזה בטח בסדר..? יש לי תור לרופא עור אבל זה רק לעוד חודש..

לקריאה נוספת והעמקה

בדר"כ מדובר בממצא שפיר, אולם כמובן שנדרשת בדיקת רופא עור.

27/02/2019 | 14:09 | מאת: שירן

שלום, גיליתי לפני כשבוע פס אפור בציפורן, מצורפת תמונה. יכול להעיד על מלנומה? התור לרופא עור באיזורי בעוד כחודשיים, האם סובל דיחוי?

לקריאה נוספת והעמקה
27/02/2019 | 21:20 | מאת: שירן

התמונה לא עלתה, מנסה שוב

בכל מקרה איני מאבחן לפי תמונות.

25/02/2019 | 16:19 | מאת: בת 26

שלום ד"ר, יש לי נקודת חן בין האף לעין. לפני כשנה וחצי הופיע לידה משהו שנראה כמו פצעון. הייתה אדמומיות, מעט נוזל, כאב במגע. עם הזמן הדלקת עברה, אך חזרה כ3 פעמים. הקוסמטיקאית אמרה שאסור לנקז והפנתה אותי לרופא עור. רופא העור אמר שיש שם גם ציסטה, שומן שמזדהם, וגם נבוס, לכן אסור לנקז את הציסטה, והפנתה אותי לפלסטיקאי. הפלסטיקאי אמר שיבצע את ההסרה עם סכין וזה ישאיר סימן קטן. אני משרתת בצבא וההסרה פה מתבצעת בסכין בלבד. שאלתי אותו אם לא עדיף לי לגשת אליו במסגרת בית חולים, ולבצע את ההסרה עם לייזר? הרופא (שהוא מומחה פלסטיקאי) אמר שאין הבדל וגם לייזר משאיר סימן קטן. מכיוון שמדובר בפנים אני דואגת וחוששת. ברור שתישאר נקודה לבנה קטנה, אך השאלה אם זה לא ייראה כצלקת תלת מימדית וגדולה? נקודת החן עצמה בגודל של כ-6*4 מ"מ והבליטה האדמומית בגודל 2*3 מ"מ נמצאת לידה. לרופא כאמור אין עניין כלכלי כי זה במסגרת הצבא אז אני מאמינה שמומחה כמוהו אומר את ההמלצה הכי טובה, אבל אני חוששת למראה החיצוני. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אין כל דרך לחזות את גדלה של הצלקת. בכל מקרה שומה לא מסירים אף פעם בלייז מאחר ואין דרך לדעת האם היא שפירה או לא.

10/02/2019 | 07:28 | מאת: איתן

שלום רב, נוצר לי אקנה על נקודת חן (שעל הפנים), והיא נפצעה באופן לא עמוק, אך כמעט כולה ירדה. הפצע החלים, וכרגע יש עיגול אדום/חום במקום (כהה יותר מגלד רגיל) ורך, כלומר דומה בהרגשתו לעור הנוצר לאחר החלמת פצע. האם נקודת החן תחזור? או לפחות הסימן יהפך לעור רגיל? תודה, איתן

לקריאה נוספת והעמקה

בדר"כ השומה חוזרת, אבל כבר ראיתי מקרים שהדלקת גרה לשומה להיעלם לחלוטין ללא הותיר סימן.

06/02/2019 | 23:38 | מאת: חן

היי שלום, לפני כחודש ומשהו הבחנתי פתאום בכתם אדמדם ורוד כזה עגול ממש כמו נשיכה (כמו שהיינו עושים שעון ונושכים את היד שהיינו קטנים)או כמו איקי,ממש ככה זה התיאור אפילו נראה קצת כמו כתם של פריחה,די גדול יחסית למה שמתארים כאן, הכתם על הרגל אבל בחלק שקצת מעל כף הרגל לא העצם שליד בבוהן אלא העצם הזו שבצידי הרגל אז ממש עליה .העיניין שלא היה בהתחלה כתם ואז גדל אלא פשוט ככה הופיע ונשאר ככה ללא שינוי. אני בחורה די חרדית,מה זה יכול להיות? אני יודעת שהתשובה שלך לא מחיפה רופא עור אבל אשמח לשמוע כמו מה זה נשמע לך ?

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה לא קשורה כלל לנושא הפורום. פני לרופא עור לבדיקה.

05/02/2019 | 04:37 | מאת: קסם

יש מצב שאני סתם נלחצת. יש לי מין כתם שחור חום..על העור מעל הזרת ברגל קבלתי שם מכה אבל לא בטוחה אם לא היה לפני הייתי עושה המון לק גל לא יודעת אם קשור כי אולי זה פטריה בכלל

לקריאה נוספת והעמקה

ואיך פניה לפורום יכולה לעזור??? פני לרופא עור שיבדוק ויוכל לחוות דיעה.

02/02/2019 | 18:16 | מאת: אורטל

שלום רב בחודש יולי 18 הסרתי נקודת חן חשודה באיזור גב תחתון. לפי דוח פתולוגי- jenctional melanocytic nevus dysplastic עם שוליים חופשיים. מהרגע שהוציאו לציין הצלקת נראתה נוראית (מצורפות תמונות) לפני מספר שבועות צמחה שם נקודת חן חדשה בשולי הצלקת. לציין שאני בשבוע 31 להריון האם יש סיכוי שפספסו ולא הוציאו את כל התאים למרות שלפי דוח פתולוגי שוליים נקיים? האם יש סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן , אבל יתכן שהופיעה פיגמנטציה שאינה שומה סמוך לצלקת (פיגמנטציה בתר דלקתית). פני לרופא עור לבדיקה.

29/01/2019 | 20:55 | מאת: נקודת חן

יש לי נקודת חן בפנים כבר זמן וגדל מתחתיה חצ'קון ולאחר כמה ימים נגעתי באזור ופצעתי את החצ'קון והוא התקלף ויש שם אדום עכשיו ואני מאוד מודאג. רציתי לדעת אם היא אמורה לצמוח מחדשמ

לקריאה נוספת והעמקה

לרוב היא אכן צומחת מחדש.

חתכתי את נקודת החן שלי בטעות על ידי גילוח עם סכין גילוח, ירד הרבה דם והנקודה שינתה את צבעה ונדבק אליה מן פצע אדום לי ושורף האם זה סימן מסוכן ?

לקריאה נוספת והעמקה

לרוב לאר מדובר בבעיה, אולם לאחר שהפצע יחלים כדאי מאוד שרופא עור יבדוק את האזור שנפגע.

24/01/2019 | 20:18 | מאת: בני

שלום ד"ר לפני כחודש שמתי לב לסימן שנראה כמו עקיצה גדולה, קצת מתחת למותן ימין, לא הרגשתי את העקיצה והיא לא גירדה, פשוט היה גוש קשה ומוגבה (שנראה כעקיצה) שלא עבר, לאחר כשבוע+ ה"עקיצה" החלה להיפתח ונוצר כיב שנראה מוגלתי, התייעצתי עם רופא מומחה לזיהומים שנתן לי אנטיביוטיקה (משחה + כדורים), כרגע אני מסיים את היום הרביעי לטיפול ואין שינוי בכלל, הכיב לא משתפר בכלום... אני בן 44 לא מעשן, לא שותה ולא נחשף לשמש כמעט בכלל, מה שכן...נמצא פעם בחודש בהודו לארבעה ימים לצורכי עבודה, כבר כמעט שלוש שנים - נמצא במקומות טובים, בתי מלון בדרגה מאוד גבוהה ולא לוקח סיכונים מיותרים... בשבוע הבא אחזור לרופא ואתחיל תהליך של ביופסיה ובדיקות מקיפות... אשמח אם תביט בתמונה ששלחתי ותאמר לי אם הפצע המוגבה הזה יכול לרמוז על משהו שכבר ראית... תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
24/01/2019 | 20:20 | מאת: בני

מנסה לשלוח את התמונה, אבל משום מה אני לא מצליח

אכן אין תמונה, אך קשה מאוד לאבחן היטב לפי תמונה.

התמונה לא עברה, אבל בישראל תמיד צריך לחשוד גם בלישמניה ("שושנת יריחו"). כמובן שכדאי לפנות לרופא העור לבדיקות.

22/01/2019 | 07:18 | מאת: מזל

בס"ד שלום. בחודשיים האחרונים בעלי אובחן שישלחו סולר קרטוזיס מוקדים היפרקרטוטם בגווני העור מוקפים בקהילה אדמונית מחוספסים בגודל 1סמ עגולים מפוזרים בפנים בראש ובכםות הידיים. מה זה אומר? האם מסוכן ? האם זה מדבק במגע .אודה על תשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בגידול טרום סרטני שנגרם מחשיפה לשמש. לא ניתן להידבק בו. רצוי לטפל בגידולים אלו כדי למנוע הפיכתם לסרטן תאי הקשקש.

15/01/2019 | 20:43 | מאת: שמעון

שלום, שמעתי הרצאה באינטרנט על ויטמין D שרובו נוצר מחשיפה לקרני UVB, אך אור שמש מאחורי חלון מסננת את UVB ומעבירה רק קרינת UVA שלטענת הדובר בהרצאה היא פוגעת בסינתזת הויטמין והיא הקרינה המסוכנת. כמו כן נאמר שקרם הגנה חוסם UVB וזה מונע סינתזה של ויטמין D. לפי מה שהם אומרים יש מחקרים המראים קשר בין מחסור בויטמין D ותחלואה סרטן ושאפילו בישראל עם כל השמש שיש קיים אחוז גבוה של אנשים עם מחסור בויטמין. רציתי לדעת אם יש אמת בדברים? אני די מבולבל אם יש אמת מלאה או חלקית בדברים.

לקריאה נוספת והעמקה

נדרשת קרינה מועטה שדל 10-15 דקות ביום בלבד לייצור ויטמין D. עם זאת מאחר וניתן לקבל אותו בקלות בתזונה, עדיף להימנע גם מקרינה זו. מה עוד שלא תמיד הגוף מייצר ויטמין D ביעילות- ולראיה יש לא מעט חקלאים ומצילים בים עם חסר ויטמין D.

09/01/2019 | 11:08 | מאת: דור

שלום, קראתי שיש טיפולים לטשטוש והסרת צלקות. האם טיפולים אלה רלוונטים לסוג הצלקות שמתקבלות לאחר הסרת נקודת חן? או שאלו צלקות שלא ניתן לעשות עמם משהו

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפולים יעילים בעיקר לצלקות בולטות. מכל סיבה שהיא.

06/01/2019 | 00:26 | מאת: אייל

שלום עברתי לפני כ-3 וחצי חודשים ניתוח מוז להסרת BCC מהאף. נאמר לי לאחר הניתוח כי חשוב להמנע מחשיפה לשמש למניעת פיגמנטציה של הצלקת. לכמה זמן מומלצת הימנעות מחשיפה לשמש בכדי למנוע תופעה זו?

לקריאה נוספת והעמקה

ה-BCC עצמו נגרם מחשיפה לשמש.. כך שמניעת חשיפה רצויה לכל החיים.

22/12/2018 | 22:40 | מאת: אנונימית מפחדת

שלום רב , בזמן באחרון צצות לי נקודות חן חדשות אחד גדולה מאוד והשאר קטנים אחד ממש מגרד לי גם זה מסוכן ?

לקריאה נוספת והעמקה

כל נקודת חן צריכה להיבדק ע"י רופא עור בעזרת דרמוסקופ.

שלום ד"ר האם ניתן לבקש מהרופא שישים חומר הרדמה על פני העור לפני ההזרקה כדי לחסוך את כאב ההזרקה? רופא השיניים שלי פעם עשה זאת לפני הזרקת הרדמה לחניכיים וזה העלים את תחושת חדירת המזרק כשהזריק את החומר. האם שיטה זו עובדת גם על פני העור? מניסיון עבר אני יודע שיש לי רגישות גבוהה לזריקות שמעוררות אצלי כאב בלתי נסבל שבגללו אני נמנע מזריקות ככל הניתן.

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט אפשר לנסות.

הבן שלי עבר לפני שבועיים כריית שומה. להלן ממצא מיקורסקופי: compund spitz nevus with architectural atypical features. ללא מיטדות דרמליות שוליים תקינים no dermal mitoses identified. free sectioned surgical margins. האם זה מסוכן?? האם יש חשש למחלה? מזה אומר?? האם יש צורך להסיר לחלוטין?

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בנגע שפיר, אבל בנגעים מסוג זה כדאי לקבל חוו"ד פתולוגית נוספת כי אלו נגעים מסובכים לאבחון. בכל מקרה הנגע הוסר בשלמותו.

שלום רב. בהמשך לשאלה. אם הנגע אכן הוסר בשלמותו. מדוע יש צורך לחוד פתולוגית נוספת? (אני הבנתי מהרופא שלאחר שקיבלו תשובת התלבטו פתולוג התלבטו האם להסיר חלקים נוספים)

כדי לדעת שאכן מדובר בנגע שפיר או ממאיר. כפי שכתבתי, רק פתולוג מאוד מנוסה יכול לאבחן נגע כזה בוודאות.

04/12/2018 | 12:21 | מאת: דוד

שלום דוקטור. הפרופיל של הבן הורד ל 82 בגלל הסעיף הנל, הורדו שתי שומות ונמצאו תקינו בביופסיה והילד נמצא במעקב. נשאלת השאלה האם מנסיונכם, יש מצב בהנתן שנמצאים במעקב להסיר את הסעיף (מכתב תומך מרופא עור)?

לקריאה נוספת והעמקה

לא להסיר את הסעיף אבל כן לאפשר לו להתנדב לכל יחידה בה יבקש לשרת.

30/11/2018 | 20:25 | מאת: לינה

שלום רב, לאמא שלי 70 אובחן נגע סרטני בעור BCC והרופא הפנה אותי לייעוץ עם מומחה על מנת להסיר את הנגע. רציתי בבקשה לשאול האם תוכל בבקשה להסביר לי מה המשמעות הקלינית בביופסיה שלקחו מהנגע: Multifocal Found very close to lateral margin and involving Deep margin תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

המשמעות היא שהנגע לא הוסר בשלמות. מאחר ומדובר בגידול שאינו מסוכן, אין לכך משמעות רבה ורק נדרש ניתוח נוסף להרחקה מלאה של הנגע.

02/12/2018 | 21:36 | מאת: לינה

תודה רבה על המענה

28/11/2018 | 16:53 | מאת: שיר

שלום רב, אני בהריון, שבוע 36. בעת ביקורי אצל המניקורסטית שלי, שמתי לב כי יש לי פסים שחורים על הציפורניים בשלוש אצבעות ( שצי האצבעות והאגודל). האם אני צריכה לדאוג? האם זה יכול להיות משהו הורמונלי? מצורפות תמונות. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

יש לפנות לבדיקות רופא עור.

28/11/2018 | 14:58 | מאת: שש

הי אני בת 24 לאחרונה צצה נקודת חן באיבר המין לא כלפי חוץ אלה בפנים הנקודה היא גדולה ושחורה ביחס לשאר הנקודות שיש לי בגוף(לא הרבה בכלל) האם חייב להסיר לדעתכם ואם כן אצל מי מסירים..?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתןןן לאבחן על סמך התיאור. פני לרופא עור או לרופא נשים לבדיקה ובחינת הצורך בהסרה.

25/11/2018 | 10:42 | מאת: אוה

בת 35, גיל 14 פזוריאזיס, בהירת עיניים,שיער וגוף....בילדות ההורים לקחו מלא לים ותמיד נשרפתי כל כך קשה...לא היתה מודעות להורים על קרמים או חולצה... לפני שנתיים הוסר לי BCC במצח, לפני חצי שנה הוסר לי BCC באפרכסת, במהלך חיי הוסרו מספר נקודות חן. עכשיו גיליתי במצח קו השיער גידול- רופא עור מניח שזה SCC. קבעתי תור להסרה... למה? למה יש לי בתדירות? איך יראו הפנים שלי? איך אפשר לעצור?מורחת קרם הגנה, כובע, שרוולים ארוכים.... מפחדת כל כך להשאיר ילדה יתומה. לא רוצה למות מסרטן עור! האם טיפולי פוריות היוו טריגר לשיכפולי תאים? עיניין של זמן למלנומה???? לא ישנתי סופש מהפחד!!

לקריאה נוספת והעמקה

כפי שהבנת החשיפה לשמש גורמת חסרטני העור החוזרים. עם שאת, אם תקפידי על בדיקות רופא עור בתדירות של לפחות פעמיים בשנה (ואולי אף 3-4 פעמים), הסיכוי הגדול הוא שהגידולים יתגלו בזמן, גם אם תיוותרנה מספר צלקות. טיפולי פוריות אינם מגבירים את הסיכון לסרטן העור.

25/11/2018 | 06:24 | מאת: איילת

שלום רב אתמול שמתי לב שיש לי בצד הבוהן פס שחור אופקי. אשמח לחוות דעת. אני ממש מודאגת. תודה צירפתי תמונה

פנה לבדיקת רופא עור.

24/11/2018 | 23:01 | מאת: קרן

אני בת 38 לאחר לידה ללא היסטוריה. יש לי נקודות חן מוזרות על הפיטמה וגם בצד של השד. אשמח לדעת האם הן חשודות?

לקריאה נוספת והעמקה

איני יכול לאבחן על סמך תמונה.

23/11/2018 | 13:57 | מאת: איתי

קיימת לי שומה בולטת וגדולה יחסית על הסנטר. כרגע אני בצבא ללא פטור זקן ומחייבים אותי להתגלח, ככה שאני מגלח גם את השומה והיא נחתכת לי ואני מדמם. מה הסיכונים הכרוכים בחיתוך השומה?

לקריאה נוספת והעמקה

הסיכון העיקרי הוא זיהום. פנה לרופא עור ובקש פטור זקן או הפניה להסרת השומה.

22/11/2018 | 06:28 | מאת: דניה

מה פירוש תוצאות: Snomed: T-01000, M-80703, 76630 בוצע ניתוח להורדת הגידול מהפנים

לקריאה נוספת והעמקה

אלו קודים של המכון הפתולוגי,

21/11/2018 | 14:40 | מאת: אורי

שלום בביופסיה של גוש תחת העור בראש התקבלה האבחנה של קרצינומה מסוג Matrical carcinoma לא מצאתי מידע על סוג גידול זה. האם זה סוג של BCC? האם שולח גרורות או חודר לשכבות עמוקות? נישלחתי להסרה מלאה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זהו גידול נדיר ממקור זקיק השערה. נדיר ששולח גרורות. כמו BCC, יכול להתפשט מקומית. הסרה כירורגית היא הפיתרון המקובל.

11/11/2018 | 19:55 | מאת: דינה

שלום!ביוני בן 22 הורידו לבני נקודת חן שהייתה על הגב.הנקודה הייתה בגודל 2 מ"מ והכילה מספר צבעים.הביופסיה הגיעה תקינה לחלוטין.אך תוך חודשיים גדלה הצלקת וגרמה לגירוד חזק.רופא העור החליט להשתמש בחנקן נוזלי ומרחנו משפחת סטרואידים על הצלקת.העור התקלף.אך הכרגע יש צלקת ששוב מגרדת מאוד.האם זה תקין או שיש סכנה שמדובר במשהו לא שפיר חס וחלילה? תודה. דינה

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בתופעת לווי / סיבוך שכיח של כל ניתוח. היא אינה מעידה על סרטן כלשהו.

11/11/2018 | 17:38 | מאת: תון

לפני כחודש וחצי הסרתי דומה גדולה (קוטר 11 מ''מ) מהגב. תוצאות הביופסיה הצביעו על שומה דיספלסטית עם שוליים חופשיים של 3.5 מ''מ. רופא העור שלח אותי להתייעצות בנוגע להרחבת השוליים ל5 מ''מ. לא ברורה לי ההתלבטות של הרופא- מדוע יש צורך בהרחבת השוליים על אף שמדובר בדומה שאינה סרטנית (כך שלמיטב הבנתי, אין חדש שיוותרו תאים סרטניים בשולי העור הבריא)

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי אין כל צורך בהרחבה. שומה דיספלסטית היא שומה שפירה.

10/11/2018 | 17:05 | מאת: אא"ב

להסרת שומה בשוק צמודה לעצם, החשודה כמלנומה: רופא עור הפנה לפלסטיקאי. האם משנה אם יבוצע ע"י כירורג פלסטיקאי, כללי או עדיף אונקולוגי? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

כל כירורג יכול להסיר שומה כזו. מדובר בניתוח פשוט יחסית.

10/11/2018 | 03:48 | מאת: אנונימי בן 14

שמתי לב שיצא לי מין פצע מגרד באשך למטה האם יש סיבה להיות הלחץ? (לא היה מצב שקבלתי שם מכה)

לקריאה נוספת והעמקה

איני יכול לאבחן ללא בדיקה. עם זאת אין כל סיבה ללחץ. אם הפצע לא יחלוף לבד תוך שבועיים פנה לבדיקת רופא עור.

07/11/2018 | 12:03 | מאת: Ns

שלום ד"ר יש לי בירך מין שומה שחורה סגול 6 מ"מ בערך עגולה ובולטת...בזמנו כשהבחנתי בה ונבדקתי ע"י רופא עור נאמר לי שאין לי מה לדאוג ממנה בכלל...זה היה מלפני כחצי שנה + אתמול היא גרדה לי ומתוך שינה גירדתי והרגשתי שקילפתי ממנה עוד ויצא נוזל שקוף ועכשיו היא כואבת ויש סביבה אודם קל...האם יש לי מה להחלץ(קבעתי לרופא עוד אבל הבדיקה רק בעוד חודש וחצי)...

לקריאה נוספת והעמקה

אין כל סיבה להילחץ. המתן בסבלנות לבדיקת הרופא.

שלום רב, לבתי בת ה 13 הוסרה נקודת חן בגבה ונשלחה לביופסיה. תוצאת הביופסיה: compound halo nevus, margins are free אודה לתרגום התוצאה. שי

לקריאה נוספת והעמקה

שומה שפירה שהגוף החל לתקוף אותה (ולכן לרוב יש מסביבה הילה לבנה).

אודה לכם אם תוכלו לעזור לי לאפיין את הכתם שעל המצח שלי. אני זוכר את זה מגיל קטן . רופא אחד אמראו שזה כתם שמש, רופא שני אמר שזה נובוס כחול. מה עושים?

מתיעצים עם רופא המומחה בדרמוסקופיה. אגב שתי האבחנות שפירות כך שמבחינה פרקטית אין לכך חשיבות גדולה.

27/10/2018 | 16:42 | מאת: גיא

באינטרנט ישנם אנשים שטוענים שזריקת ההרדמה יכולה להיות כואבת מאוד ושאר התהליך לא מורגש וישנם הטוענים שכל ההליך נטול כאב. הפחד מכאב מרתיע אותי מלבצע בדיקה ולשקול הסרת שומה, ולכן אשמח לשמוע מאדם עם ניסיון בתחום מדוע ישנן דעות שונות בנושא והאם יש דרכים למזער את כאבי הזריקה שניתן לבקש מהרופא. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הזריקה כמעט ולא מורגשת אם הרופא מזריק את החומר לאט. הסיכון הלא להיבדק גבוה הרבה יותר.

שלום ד"ר רציתי לדעת מה טווח המחירים עבור שלושת הדברים הבאים: - הסרת שומה - מיפוי גוף לשומות - בדיקה תקופתית אצל דרמטולוג לשם מעקב

לקריאה נוספת והעמקה

הסרת שומה מסיבה רפואית (לא אסתטית) ובדיקת תקופתית אצל רופאי עור ניתנות ללא כל תשלום במסגרת קופות החולים. מיפוי שומות הינה בדיקה פרטית שאינה חלק מסל הבריאות, ותלויה במיומנות הרופא.

דר שלום ביתי בת 20 חיילת מאז שנולדה הנקודה הזו המופיעה בצילום הייתה קיימת למיטב זיכרונה לא השתנתה. היא פנתה לרופאת עור בבית חולים בילנסון בעיקר בגלל פרסום על שומות כדי לבדוק ביוזמתה הנה מה שרשמה בבדיקה סוג עור 2_3 עיניים חומות שיער חום על פני אספקט קדמי של קרסול שמאל נגע היפרפיגמנטרי בקוטר 0.4 ובאורך 1 ס"מ בדרמוסקופ ניתן לראות אזור דפיגמנטרי בקוטב תחתון נצפו גלובלים במרכז הנגע כעט מופנית למרפאת פלסטיקה להסברת הנגע האמור בשאלה של נבוס דיספלאסטי אל מול מלנומה ד"ר מה ההסבר והאם זה מסוכן? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

עניתי בפורום המקביל

דר תודה רבה ממה שאני מבין שכביכול הדיאגנוזה לא אמורה להוביל לבדיקה של נבוס מול מלנומה?

זאת היתה ההתלבטות של הרופאה בביה"ח ולכן היא המליצה על הסרת השומה. מה שכתבתי הוא שהתיאור של הנגע מצביע לכאורה על נגע שפיר, ולכן המלצתי לשקול בדיקה נוספת ע"י רופא מומחה לפני קבלת ההחלטה. כמובן שניתן פשוט לפנות לכירורג להסרת השומה, אולם אני מעדיף לקבל חוות דעת נוספת לפני החלטה על ביצוע ניתוח שעלול להשאיר צלקת במקום גלוי.

קיבלתי תוצאות ביופסיה מצב. הכירורג אמר כי לא מבין מדוע צריך להרחיב את הכריתה כי הנקודה הוצאה בשלמותה. אך בתוצאה ההמלצה היא להרחיב . האם תוכל להסביר לי יותר על התוצאה, המלצתך לגורמי הסיכון. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא שלחת את התשובה המלאה.

הקובץ לא עלה, התוצאות: Small (3 mm wide), symmetric, compound melanocytic tumor. Area of maturation is seen at the base. The tumor is cellular, with thin epidermis, tocai haio-reaction, and focally 2 mitoses at the upper dermis (multiple sections were seen, most with no mitoses). No area with low of P-16. HMB-45 stains the upper area of the tumor Ki-67 stains some cells in the upper area. Conclusion: Compound nevus with focal halo reaction and with atypical features (focal mitoses, epidermal thinning). Tumor is 1 mm from margin. Reexcision and follow up are adviced. (Dr.Lurie and Prof.Vlodavsky agree).

לפני התשובה הפתולוג התלבט בין שומה שפירה למלנומה. לאור ההתלבטות הוא המליץ לנהוג במידת הזהירות ולהתנהג אל השומה כאילו כבר היתה מלנומה ולבצע ניתוח של הרחבת הכריתה.

23/10/2018 | 21:14 | מאת: רחל

לפי בקשתי הוסרו שני נבוסים מהגב. בתשובה הפתלוגית נכתב כך- TWO DERMAL NEVI DEEP MARGIN INVOLVED. אשמח לקבל הסבר על התשובה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שתי שומות תקינות, שלא הוסרו בשלמותן.