אבא שלי- מודאגת מאוד!!!!

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

23/10/2015 | 11:29 | מאת: נטלי

שלום רב אבי עבר לפני חצי שנה הוצאת נגע שתוצאת הביופסיה שמדובר בSCC- סקוואמוס סל קרצינומה,תוך 24 שע פיתח ספסיס על רקע סטפילוקוק ואושפז לשבוע עם קלינדמיצין IV והמשך בבית.יש לציין כי אמרו שהפצע נקי. לפני כחודש מישש בלוטה במפשעה והוחלט לנתחו ב15/10 , עבר ניתוח במפשעה שבו הוציאו בלוטת לימפה נגועה ועוד אחת וטענו שהאזור נקי. לצערי גם הפעם תוך 24 שע הפצע הזדהם ושוב קיבל קלינדמיצין IV ושוחרר. התקבלה גם הפעם הביופסיה שמדובר בSCC. שאלותי ברשותך? 1)אם הפצע לפני כחצי שנה היה נקי איך זה שהופיע שוב במפשעה? 2)האם הזמן שעכשיו "מבזבז" עקב הזיהום ולא עובר הקרנות ...האם זה זמן קריטי שבו יכול בינתיים הגידול להגיע למקומות אחרים? 3)כמה זמן אחרי זיהום החתך ממתינים כדי לבצע הקרנות? 4)האם יש דרך להיות חכם יותר מהגידול ולהקדים אותו על ידי בדיקות? כלומר לתפוס אותו לפני הופעת הסימפטומים? תודה רבה מראש שבת שלום נטלי

1. לעיתים נותרים תאים ממאירים בסביבת הפצע או בגידול המקורי ואלו מתרבים. 2. לכל גידול קצב גדילה משלו. בכל מקרה חייבים לטפל בזיהום כי הוא עלול לסכן את החיים. 3. שאלה זו יש לשאול את האונקולוגים המטפפלים. 4. איני מכיר שיטה יעילה מלבד בדיקה מלאה של העור כל 3-6 חודשים.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)