שומה, נבוס, נקודת חן

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

25/02/2019 | 16:19 | מאת: בת 26

שלום ד"ר, יש לי נקודת חן בין האף לעין. לפני כשנה וחצי הופיע לידה משהו שנראה כמו פצעון. הייתה אדמומיות, מעט נוזל, כאב במגע. עם הזמן הדלקת עברה, אך חזרה כ3 פעמים. הקוסמטיקאית אמרה שאסור לנקז והפנתה אותי לרופא עור. רופא העור אמר שיש שם גם ציסטה, שומן שמזדהם, וגם נבוס, לכן אסור לנקז את הציסטה, והפנתה אותי לפלסטיקאי. הפלסטיקאי אמר שיבצע את ההסרה עם סכין וזה ישאיר סימן קטן. אני משרתת בצבא וההסרה פה מתבצעת בסכין בלבד. שאלתי אותו אם לא עדיף לי לגשת אליו במסגרת בית חולים, ולבצע את ההסרה עם לייזר? הרופא (שהוא מומחה פלסטיקאי) אמר שאין הבדל וגם לייזר משאיר סימן קטן. מכיוון שמדובר בפנים אני דואגת וחוששת. ברור שתישאר נקודה לבנה קטנה, אך השאלה אם זה לא ייראה כצלקת תלת מימדית וגדולה? נקודת החן עצמה בגודל של כ-6*4 מ"מ והבליטה האדמומית בגודל 2*3 מ"מ נמצאת לידה. לרופא כאמור אין עניין כלכלי כי זה במסגרת הצבא אז אני מאמינה שמומחה כמוהו אומר את ההמלצה הכי טובה, אבל אני חוששת למראה החיצוני. תודה מראש

אין כל דרך לחזות את גדלה של הצלקת. בכל מקרה שומה לא מסירים אף פעם בלייז מאחר ואין דרך לדעת האם היא שפירה או לא.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)