נקודות חן בילד בן 5

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

21/04/2018 | 22:05 | מאת: ilanit

לילדי יש מספר נקודות חן הוא בן 5 , יש לו אחת בכף הרגל ורופאת העור שלחה אותנו לכירורג פלסטי שבקושי הסתכל והחליט להוציא יש לו עוד נקודת חן בגב שאמרה שנעקוב. אני רוצה חוות דעת שניה , לדעת אם צריך להוציא בכף הרגל כי זה כרוך בהרדמה כללית וגם שכבר יבדקו גם את הנקודה בגב שאולי כדאי להוציא כבר אותה. השאלה שלי : רוצה ללכת לרופא שגם יתן חוות דעת שנייה על נקודות החן ואם צריך להוציא גם יוציא . האם צריכה שני ייעוצים אחד של רופא עור ושני של כירורג פלסטי ? או שיש רופאים שהם כירורג פלסטי שגם יתנו לי חוות דעת אם כדאי להוציא את נקודות החן או לא ? והאם חייבים הרדמה כללית לילד בן 5? תודה על העזרה.

רק רופא עור המבין היטב בדרמוסקופיה. לפי נסיוני, ברוב מקרים שבדקתי, אין הצדקה לביצוע הסרת שומה מכפות הרגליים בילדים ולסכן אותם בהרדמה כללית שלא לצורך. (אין כל דרך מעשית להסיר שומה מכף הרגל לילד ללא הרדמה כללית)

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)