שומה דיספלסטית אבחנה

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

12/07/2017 | 19:55 | מאת: שואל

שלום רופא העור בדק שומה על כף הרגל ושלח אותי להסרתה עם ביופסיה וכתב באבחנה שומה דיספלסטית. הבנתי שהסיכוי לתשובה המעידה על למלנומה הם 1-100. האם כך הדבר? האם העובדה שהשומה הדיספלסטית הינה ברגל משנה את הסיכויים לאבחנת מלנומה? תודה רבה.

לא ידוע לי על כל סטטיסטיקה כזאת- הרי הכל תוי במיומנות של הרופא. מה עוד שההגדרה של שומה דיספלסטית שונה מאוד מרופא לרופא ואינה ברורה כלל. (לכן מומלץ להימנע מהשימוש במונח זה). החשיבות הגדולה היא למיומנות הפתולוג- האם יאבחן את הנגע בצורה נכונה.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)