בדיקת fish

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

18/05/2004 | 15:23 | מאת: נילי

עקב סקירה מוקדמת שבה התגלו עורק תבורי אחד וציסטה קטנה בצוואר עברתי בדיקת מי שפיר + בדיקת פיש. התוצאות של בדיקת הפיש היו תקינות כולן 5 במספר. אני עוברת גם בדיקת אקו לב עוברי. 1. מהן חמשת הבדיקות בפיש (ידועות לי רק 3 :תסמונת דאון , בעיות הכרומזום 13 ובכרומוזום 18) 2. במידה והאקו לב תקין אילו בעיות נוספות יכולות לנבוע מהממצאים בסקירה א. כאשר לא ידוע עדיין תוצאות של מי שפיר ב. כאשר התוצאות יהיו טובות? תודה

18/05/2004 | 16:12 | מאת: ד"ר ינון חזן

בדיקת ה FISH בודקת סמנים לצנטרומרים ( איזורים בכרומנוזום) של כרומוזומים מס 21, 18 , 13 X , Y במידה ומי השפיר לא תקינים תקבלי תשובה ברורה מה הבעיה ( טריזומיה, מונוזומיה, טרנסלוקציה) . במידה והבדיקה תקינה והאקו לב תקינים עדיין עורק אחד בחבל טבור יכול להעלות את שכיחות מקרי המצוקה העוברית, מוות תוך רחמי, עיכוב בגדילה התוך רחמית. מומלץ שבכל מקרה תבצעי מעקב צמוד דרך מומחה ברפואת נשים ומילדות. בהצלחה

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה