עובר גדול - קיסרי אלקטיבי

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

05/12/2010 | 12:34 | מאת: ליאנה

שלום רב, אשמח לחוו"ד בנוגע לתוצאות גדילת עובר: הריון ראשון, ספונטני- גיל הריון משוער לפי ו.א. (20.03.2010) 37+1 את הבדיקה עשיתי היום 37+1 הערכת משקל עובר : 3729 גרם. מצג: ראש מנח: אורכי שליה קדמית, דרגה 2 תנועות , טונוס, נשימה:הודגמו כמות מי שפיר תקינה BPD 95 HC 345 AC 358 FEMUR 74 HC/AC 0.96 AC/FEMUR 4.84 BPD/FEMUR 1.28 HC/BPD 3.63 FL/HC 0.21 למיטב הבנתי העובר גדול מאוד, נתון זה אינו מפתיע כיוון גם אני וגם בעלי גבוהים מן הממוצע ובעלי מבנה גוף גדול, עם זאת אני מאוד חוששת שעד תאריך הלידה המשוער העובר יגיע למימדים אשר יגרמו לו להיות גדול מדי ללידה רגילה ולסיכון מוגבר של כליאת כתפיים בתעלת הלידה. האם מנסיונך מומלץ במימדים שכאלה לבחור מראש בניתוח קיסרי אלקטיבי? מה צפי הגדילה בשבועות הקרובים לפי האחוזון בו מצוי העובר?

08/12/2010 | 07:15 | מאת: ד"ר ינון חזן

הי ליאנה התינוק אינו מאוד גדול אך כמובן שאים לא תיכנסי ללידה ומכיוון שקצב הגדילה הנו כ 200 -250 גר לשבוע בסוף הריון העובר עלול לעבור את ה 4000 גר כדי בעוד 10-14 יום לבצע הערכת משקל נוספת דרך רופא מטפל וכמו כן לשלול סוכרת הריונית בהצלחה ד"ר ינון חזן מומחה בגניקולוגיה מילדות ואולטרסאונד סקירת מערכות, שקיפות עורפית, תלת מימד, מי שפיר אתר: www.genikolog3.info טלפון לקביעת תורים 0544931738 ניתן להשאיר הודעה

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה