הערכת משקל העובר שבוע 32 +5

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

14/09/2019 | 11:44 | מאת: נטלי

Bpd-מתאים לשבוע 35.1 87ממ HC-מתאים לשבוע 35.3 315 ממש AB circle -מתאים לשבוע 36.2 323ממ FL - מתאים לשבוע 30.5 59 ממ גיל הריון US 34.3 הערכת משקל 2489 אחוזון 83 אציין שאבי התינוק במבנה גוף שמן,איש נמוך ורגליים קצרות.רופא שביצע את הסקירה,אמר שגם לתינוק יש מבנה דומה. אציין שעברתי את כל הסקירות ובדיקת מי שפיר ,וגם בדיקות גנטיות.הכל היה תקין ( למיטב ידיעתי גן לגמדות אכונדרופלזיה לא נבדק אותומטית בצ'יפ). התבקשתי להגיע עוד שבועיים לסקירה נוספת ,שבה יבדק גדילת ירך. בשתי הסקירות הראשונות כל המימדים היו אחוזון 80-90 ורק ירך תמיד 50( אבל לא מתחת לגיל הריון ) מה ניתן לעשות עכשיו? מפחדת לאבד זמן יקר. האם סקירה לעצמות ארוכות ? מי שפיר שוב? תודה,מודאגת מאוד.

שלום נטלי. אני מציע קודם כל סקירה מכוונת לבדיקת כל העצמות הארוכות, המבנה ושלילת. סימנים אחרים לתסמונת. במקביל להזמין יעוץ גנטי לאחר הסקירה על מנת לדון בדרך המשך הבירור. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

15/09/2019 | 07:28 | מאת: נטלי

תודה על תשובתך.מי נותן הפניה לבדיקת סקירה לעצמות ארוכות?איפה מתבצע ?

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה