הרחבת חדרי המוח, לא הודגם קיבה, vsd

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

16/06/2017 | 15:37 | מאת: עדי

בשבוע ה-18, בסקירה מוקדמת, בשל הגיל , מעל 43, התגלו הרחבת חדרי מוח, vsd, ולא הודים קיבה. מדובר בתסמונת דאון לפי מי שפיר. בהתחשב בממצאים האולטראסאונד מה סיכוי לחיים אחרי לידה? כרגע אני שוקלת הפלה יזומה אבל לא בטוחה.

שלום, לא ברור כמה הרחבה של חדרי המוח. באופן עקרוני תסמונת דאון יכול לחיות לאחר הלידה. כמו כן VSD - שלעיתים צריך לעבור תיקון ניתוחי - שוב תלוי בגודל הפגם וממצאים נוספים. גם חוזר הדגמת קיבה יכולה לעיתים לנבוע מחסימה בדרכי העיכול העליונים (כמו ושט), וגם ממצא כזה אם קיים דורש ניתוח לאחר הלידה. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה