סיכוי לשיתוק בסרעפת לאחר ניתוח לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

15/04/2008 | 01:34 | מאת: ליאור

אמא שלי בת 46 עברה ניתוח לב שני להחלפת מסתם, את הניתוח הראשון היא עברה להחלפת מסתם מיטראלי לפני 4 שנים, ושמו לה מסתם מלאכותי, אבל לא כאן השאלה. בשלושת החודשים האחרונים היא סובלת מקשיי נשימה, ולפני שבועיים יהא אושפזה שוב ולאחר בדיקה הוחלט לנתח אותה וכך נעשה ביום שלישי האחרון. מאז היא בטיפול נמרץ נשימתי (יש לציין שהניתוח לדברי הרופאים הצליח.), היא לא מקבלת מורפיום יותר כבר יומיים, ומדי פעם היא מקבלת פרופופול (אם ככה מבטאים את החומר המרדים הזה..) ומחוברת למכונת הנשמה עם טובוס מאז שיצאה מהניתוח. היא לא מצליחה לנשום בכוחות עצמה, כבר פעמיים הורידו לה את הצינור וניסו את שאר המכשירים והיא לא יכולה להיות יותר מחמש דקות בלי הטובוס הזה, ושוב החזירו לה אותו, הרופאים פסלו דלקת ריאות ובודקים כעת אם יש לה שיתוק מלא או חלקי בסרעפת. כמה שאלות: 1. יש לשיתוק מלא טיפול? 2. יש לשיתוק חלקי טיפול? 3. יש מצב שזה לא זה? 4. האם זה שכיח שלאחר ניתוח לב פתוח הסרעפת משתתקת? 5.ומה? אם יש בכלל כזה, זמן ההחלמה?

ליאור שלום בתשובה לשאלותיך 1. יש לשיתוק מלא טיפול? בהרבה מקרים יש התאוששות של הסרעפת לאחר מספר שבועות או חודשים. אם לא יש בעיקרון אפשרות לטיפול ניתוחי. 2. יש לשיתוק חלקי טיפול? כאמור בהרבה מקרים יש התאוששות של הסרעפת לאחר מספר שבועות או חודשים, במיוחד עם השיתוק הוא חלקי 3. יש מצב שזה לא זה? כן, יש הרבה סיבות לקושי נשימה וצורך בהנשמה לאחר ניתוח לב ובמיוחד שני ומיטרלי. 4. האם זה שכיח שלאחר ניתוח לב פתוח הסרעפת משתתקת? שיתוק הסרעפת לאחר ניתוח לב פתוח הוא סיבוך ידוע אבל לא מאוד שכיח. הוא קורה יותר לאחר ניתוח חוזר. 5.ומה? אם יש בכלל כזה, זמן ההחלמה? מספר שבועות ולעיתים חודשים מתנצל על העיכוב בתשובה. דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב