אבי העורקים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

11/08/2010 | 16:04 | מאת: נופר

ד"ר בולוטין שלום, רציתי לדעת האם קיים מצב בו אבי העורקים נקרע עקב מאמץ יתר ? קראתי שמרימי משקולות וספורטאים הם חלק מאלו שנקרע אצלם אבי העורקים. אשמח אם תשיב לי בהקדם.

נופר שלום אבי העורקים (אאורטה) תקין יעמוד גם במצב לחץ דם גבוה היכולים לקרות בזמן ביצוע מאמצים איזומטרים קשים כמו הרמת משקולות כבדות. אולם, במידה וקיימת כבר חולשה על אבי העורקים, עקב חולשת רקמות מולדת (סינדרום מרפן, או מסתם אאורטלי דו עלי מולד), או שקיימת כבר הרחבה של אבי העורקים (אנאוריזמה משמעותית) יתכן שהטריגר הסופי לקרע ברקמת אבי העורקים המוחלשת יהיה עליית הלחץ החדה בזמן הרמת משקולות כבדות. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב