שאלות בעניין מסתם פולמונרי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

13/09/2019 | 01:27 | מאת: נטע

שלום ילד כבן 5, נולד עם מום לבבי (בין השאר ללא מסתם פולמונרי) ניתוח ראשון (שאנט) בוצע בימים שסמוך ללידה כעת מדובר על ניתוח להתקנת (לא היה מסתם) מסתם פולמונרי. שאלותיי: 1. מה ההבדלים בין המסתמים השונים, מכני, ביולוגי והומוגרפט? 2. מדוע יש העדפה להומוגרפט על פני מסתם ביולוגי? 3. האם המסתם גודל עם הילד? כלומר ילד בגיל כזה הוא ואיבריו גדלים, איך המסתם משתלב? 4. הבנתי שהמסתם לא מחזיק לאורך שנים ויהיה צורך בהחלפה, ושניתן ככל הנראה יהיה לבצע את זה דרך צנתור. מדוע בעצם בפעם הראשונה שמתקינים את המסתם לא ניתן לבצע זאת בצנתור (אולי שאולי כן?)? 5. מה הסיבה שבמסתמים מהחי או מתורם אין את הבעיה של דחיית שתל כמו במושתלי איברים שנזקקים לתרופות? 6. האם ניתן לבצע ניתוח להתקנת מסתם גם בשיטה שעיר פולשנית במקרה שכזה או רק באמצעות פתיחת בית החזה? תודה רבה

נטע שלום לא ניתן לענות ברמה כזאת של פירוט לשאלותייך דרך האינטרנט. אני ממליץ לפנות להתייעצות אצל דר' אדלר ברמב"ם או דר' משאלי בשיבא על מנת לקבל את ההסברים והתשובות. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב