התייעצות - אודה לכל מידע שתסכים לשתף מנסיונך

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

01/10/2020 | 23:31 | מאת: ענת

שלום פרופ׳ זיידמן היקר, מבקשת להתייעץ איתך. מתנצלת שהתיאור ארוך. אני בת 37, בריאה וללא ילדים. מנסה להרות מזרע תורם. עברתי 2 שאיבות לשימור פריון (הפרוטוקול כלל 300 גונאל ואז 300 מנופור) - אחת היתה מוצלחת (שאבו 22 ביציות, חצי הקפיאו כביציות וחצי הפרו ונוצרו 5 עוברים- 2 של יום 3 (בדירוג 8A) ו-3 של יום 5 (בדירוג 5AA). בשאיבה השניה לצורך שימור, התוצאות היו פחות טובות- שאבו 16 ביציות, הקפיאו 4 ביציות ואת השאר הפרו ונוצרו רק 3 עוברים כולם בדירוג 8B ו-10A. בשאיבה הזאת היתה החזרה של עובר טרי ונוצר הריון כימי- בטא 74 שירדה (התחיל דימום ביום של הבטא). ביוני השנה עשיתי שאיבה חדשה (לא למטרת שימור) - הפרוטוקול היה 300 פרגובריס- אז נשאבו 12 ביציות, היו 9 הפריות ונוצרו 7 עוברים (שניים יום 3 בדירוג 8A, אחד יום 3 בדירוג 10B ו4 עוברים יום 5 בדירוגים 4AA, 4AB, 5AA, 4BB). מהסבב הזה עשיתי כבר 3 החזרות. ההחזרה הראשונה של הטרי הניבה הריון כימי (בטא 22 שעלתה עד 500 ההכפלות יפות ואז ירדה). כל שאר ההחזרות של הקפואים לא הניבו כלום. למעשה 2 ההריונות הכימיים שהיו לי הגיעו רק מעוברים טריים. ביצעתי פעמיים בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית, צילום רחם, בדיקת קרישיות מורחבת והכל תקין לחלוטין. מבחינת תמיכה מכוסה מכל הכיוונים- קרינון, דופסטון, אסטרופם, פרונטוג׳סט ובשני הסבבים האחרונים גם קלקסן מניעתי. סבבי ההחזרה היו פעם אחת על בסיס טבעי (רירית הגיעה ל-7.5), פעם על בסיס אסטרופם (רירית הגיעה ל-8.4) אבל סבלתי מאוד מהכדורים, ובפעם האחרונה על בסיס מנופור (רירית הגיעה ל-10.5). ניסיתי לנוח אחרי החזרות, ניסיתי להיות פעילה, אוכלת תזונה מאוד בריאה ופשוט כבר אובדת עצות. אני מאוד סומכת על הרופא שלי וחושבת שהוא מאוד יצירתי ויש לי איתו כימיה טובה אבל בסוף במבחן התוצאה, אני עדין לא בהריון. נשארו לי 2 עוברים יום 5 להחזיר מהסבב הזה ואז כנראה נלך לשאיבה חדשה. 1. רציתי לשאול אותך מה היית ממליץ לי לעשות שונה הן בסבב ההחזרה הקרוב והן בסבב השאיבה הבא? 2. האם יכול להיות שבסבב האחרון שהתבסס על פרגובריס לכאורה נוצרו עוברים מעולים (הרבה יותר מהגונאל+מנופור) אבל בפועל כולם לא טובים? תודה מקרב לב!

1. קשה לתת עצה מבלי להכיר יותר לעומק את התיק הרפואי שלך. 2. יתכן. קשה לדעת בלי בדיקת PGS של העוברים.

02/10/2020 | 11:15 | מאת: ענת

שלום פרופ׳ זיידמן, תודה על המענה. לגבי השאלה השניה, מה שרציתי לדעת זה האם הפרוטוקול יכול להשפיע על איכות הביציות? כלומר, האם למרות שפרגובריס הניב תוצאות טובות יותר על הנייר, אולי כדאי לחזור לגונאל+ מנופור? או שמא יש לשאוף לכמות הגדולה ביותר של עוברים שלפחות על הנייר נראים טוב? תודה

זה תמיד שילוב של כמות ואיכות, וברור שפרוטוקול מדויק יכול לשפר את התוצאה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית