הפלה שבוע 10.........

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

28/06/2019 | 12:49 | מאת: א

שלום פרופ' הריון שבוע 10+2 מטיפול IVF שני בבדיקת אולטרא' ניצפה עובר גודל שמתאים לשבוע 8+2 ללא דופק שאלתי האם ניתן לעשות ההפלה עם ציטוטק ובמה זה תלוי? זוהי הפלה שניה (הריון ראשון היה טבעי) מה צריך לבדוק עקב ההפלות? אי פיריון בלתי מוסבר תודה רבה

ניתן ואפילו מומלץ לעשות הפלה עם ציטוטק. בד"F הפלות נובעות מבעיות כרומוזומליות בעובר, כך שניתן לשקול ביצוע PGS בעתיד. כמו כן, כדאי לבדוק את חלל הרחם, אם טרם עשית היסטרוסקופיה או צילום רחם.

29/06/2019 | 23:54 | מאת: א

תודה רבה על המענה. עשינו קודם טיפול IVF יעוץ גנטי מקיף שיצא תקין וכן צילום רחם אחר ההפלה הראשונה שיצא ג"כ תקין. הופננו כעת למרפאה להפלות חוזרות. אילו עוד בדיקות ניתן לעשות כדי לבדוק את הנושא הזה? והאם זה אומר משהו ששתי ההפלות היו סביב שבוע 8? תודה רבה על המענה והייעוץ.

רוב ההפלות בשבוע 8 נובעות מסיבות כרומוזומאליות, כך שניתן לשקול ביצוע בדיקת קריוטיפ להורים ו- PGS לעוברים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית