החזרת עוברים טיפול ivf ראשון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/04/2019 | 13:18 | מאת: נ.ש

שלום אני אחרי 8 ימים של טיפול בגונל אף ו 4 ימים של צטרוטייד נצפו 10 זקיקים בשחלה ימנית בגודל 16 עד 20 ובשחלה שמאלית עוד 10 זקיקים בגודל 14_18 הרופא המליץ שאזריק דקפפטיל במקום אוביטרל ותבוצע שאיבה ביום שישי אך ההחזרה תבןצע במחזור הבא האם הממצאים מעידים על גירוי יתר שחלת ? מה הסכנה בכך? והאם יתפתח הריון תקין לאחר הקפאת העבורים עד למחזור הבא?

הממצאים מעידים על גירוי יתר שחלתי. הסכנה היא שנוזל יצטבר בבטו, תהיה עליה בצמיגות הדם ויווצרו קרישי דם. לכאורה אין סיבה שלא יתפתח הריון תקין לאחר הקפאת העוברים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית