טיפולי פוריות שלא צולחים כבר שנים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/02/2019 | 11:25 | מאת: Ani

שלום פרופסור זיידמן היקר. אני בת 37. אם ל 2 ילדים בריאים ב"ה. הריונות ספונטנים. ניתוחים קיסריים. לפני 7 שנים, הריון שלישי. הסתיים בגרידה שבוע 17. שארית שיליה הוצאה בהיסטרוסקופיה אבחנתית. מאז לא מצליחה להרות. ברקע- 2 בדיקות היסטרו' תקינות, בטווח של שנתיים. צילום רחם תקין. מחזורים סדירים. פרופיל הורמונלי תקין. בדיקת זרע תקינה. 6 סבבי ivf ללא הצלחה (אפילו לא התחלת השתרשות שנשרה). לרבות החזרת בלסטו', החזרות כפולות, פיפל, ועוד. עוברים טובים מאד. חלפו 7 שנים, ואינני מצליחה להרות. האם יש לדעתך בדיקה/דרך אחרת שעליי לנסות ולבחון? בימים האחרונים קראתי וחשבתי רבות על נטילת קלקסן. שכן, הרחם עשויה משריר, זרימת דם תקינה הכרחית. עובי רירית הרחם בשלב ההחזרה מגיע לפעמים ל 14 ממ. בכל מקום כתוב שיש מינימום לעובי אך לא מוגדר מקסימום. לדעתי הבעיה היא עובי הרירית ובאופן עקרוני הבעיה נעוצה בריריץ הרחם שלא מצליחה לקלוט עוברים. אפילו שבדיקות ההיסטרו' תקינות לחלוטין (ועשיתי אצל פרופסור נחשב מאד בתחום). האם לדעתך קלקסן יכול לשפר את זרימת הדם ברירית הרחם ולהגדיל את הסיכוי? האם ניתן לשקול גרידה טיפולית? אולי זה יעזור? אודה לכל הארה והכוונה מניסיונך העשיר והמקצועי. תודה רבה!

אני לא חושב שקלקסן יכול לשפר זרימת דם או להועיל להשרשה וגרידה טיפולית יכולה לפגוע ברירית ובוודאי שלא מועילה.

19/02/2019 | 20:10 | מאת: Ani

תודה רבה על תשובתך. האם יש לך עצה נוספת עבורי בהמשך לבעיה שתיארתי? ובנוסף- אני מבינה ממך שגרידה טיפולית לא תועיל, אך צריכה לדעת שעשיתי הכל, ובמצבי מרגישה שאין לי מה להפסיד :( אולי ערוגות? אודה לעצתך. תודה!

אולי תנסי לעשות PGS להעריך את האיכות הכרומוזומאלית של העוברים שלך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית