גלולת פוסטינור ותופעות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

14/02/2019 | 11:24 | מאת: בתיה

5.12 נטלת גלולה מספר ימים לאחר מכן היה דימום לכמה ימים שהופסק, אך היו כתמים שנמשכו.לקראת סוף ינואר החל דימום מאסיבי לערך שבועיים ופסק.בתחילת דצמבר שוב החל דימום רציני.ללא קרישה רק דם נקי בכמויות שנמשך עד היום (כשבועיים). מעבר לדימומים החזקים בשבוע האחרון החלתי לקבל התקפים קשים של קור עז, קשיי נשימה, חולשה תחושת עילפון ורעידות בגוף. הגעתי לרופא המשפחה במצב נורא קשה של התסמינים בבקשה להתפנות למיון הוא סרב והמליץ על כדורים פסיכיאטרים מהסוג המובים סרוטונין וטען שזה על בסיס נפשי.יש לציין כי אני עם ptsd כרוני כבר שנים ומכירה את תופעות ההתקפים הנפשיים, אבל נראה כי התופעות קשורות לפוסטינור ולחוסר איזון הורמונלי. בבדיקות דם המוגלובין תקין ובדיקת נשים תקינה. אני כבר שבוע במיטה עם תופעות קשות של קשיי נשימה , חולשה,רעד וקור ואני נוטלת קלונקס קבוע. המצב כבר נורא מלחיץ .האם ההורמונים המוגברים בכדור הפוסטינור יכול לגרום לתופעות החמורות הללו ורק אחרי חודשיים מנטילטן? ואיך ניתן למזער אותן או להעלימן? כמה זמן ההורמונים נשארים בגוף ואיך אפשר לאזן אותם? אני זקוקה לעזרה מיידית.

הפוסטינור מכיל פרוגסטרון במינון לא חריג וכמעט נעדר סיכונים ותופעות לוואי. לכן השימוש בתרופה גם אינו מחייב מרשם רופא. תופעות הלוואי שאת מתארת נשמעות באמת כקשורות לחרדה אבל לא לפוסטינור, שלכל היותר מקדים או מאחר מעט את מועד הווסת.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית