נשאית איקס שביר טיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/12/2018 | 11:47 | מאת: הדס

שלום פרופסור, אני בת 33 (טרייה:) ונשאית איקס שביר עם 85 חזרות. לאחר חצי שנה של נסיונות כושלים להריון טבעי פניתי לבדיקות הורמונליות ושם fsh יצא 10.7. הרופא המטפל באיכילוב המליץ על ivf +pgd אך באופן נדיר הסממנים של שני האיקסים שלי יצאו זהים ולכן בחרו לוותר על הpgd ושינו כיוון להזרעה. התחלנו בטיפולים הורמונליים עם גונאל f במינון 225 בשילוב אורגלוטרן ובסוף זריקה אחת 36 שעות לפני ההזרעה. בבדיקת אולטראסאונד נראה זקיק מוביל אחד ורירית רחם בעובי 10 ממ. ההזרעה לצערי לא הסתיימה בהריון. חשוב לציין שכשעשיתי אולטראסאונד לפני ההורמונים ובמועד זהה הנתונים היו דיי זהים. (זקיק אחד ורירית בעובי 8 ממ) בסבב השני העלה הרופא המינון ל 300. האם יש משהו שהיית ממליץ לעשות אחרת מפאת לחץ המרוץ נגד הזמן? תודה מראש על המענה

מה הייתה תוצאת בדיקת דם ל AMH ?

30/12/2018 | 15:34 | מאת: הדס

לא עשיתי את הבדיקה כי לא התבקשתי ע"י הרופא :( אשמח לבדוק. הבנתי שעיתוי הבדיקה אינו משנה, השאלה האם עכשיו כשאני מזריקה בימים אלו גונאל f זה לא ישפיע על התוצאה?

30/12/2018 | 15:55 | מאת: הדס

קיבלתי מייל שיש תשובה אך היא לא מופיעה בפורום.. אשמח לתשובתך בשנית 🙏🙏 תודה על המענה המהיר

בדיקת AMH לא אמורה להיות מושפעת מגירוי או דיכוי הביוץ.

31/12/2018 | 11:32 | מאת: הדס

הרופא המטפל שלי ממש לא רואה בזה צורך כי כבר יש את תוצאת ה fsh. למה זה נחוץ אני אשמח מאוד להבין?

כי רמת ה- AMH משקפת הרבה יותר במדויק את הרזרבה השחלתית שלך, וזו תסייע לקבוע האם הזרעות זה אופן הטיפול הראוי ביותר עבורך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית