הפשרת עובר קפוא בשיטת icsi

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

05/07/2018 | 22:44 | מאת: לירון

ביצעתי 2 טיפולי הפרייה בגיל 40 כיום בת 42 וחצי . בטיפול הראשון 2 עוברים טריים בדרגה 1 מספר תאים 2 ו4 . העוברים הוחזרו ביום השני שניהם בשיטת ivf לא נקלטתי להריון . בטיפול השני הוחזרו 3 עוברים טריים יום 3. שיטת icsi עובר 7 תאים דרגה 2, שיטת ivf עובר 4 תאים דרגה 1, שיטת ivf עובר 7 תאים דרגה 3. נולדה לי תינוקת מטיפול זה . החודש ביצעתי החזרת עובר מוקפא ביוץ טבעי יום 3 עם 7 תאים דרגה 1-2 שהופרה בשיטת ivf הטיפול לא צלח . הריון כימי בטא 27 שירדה . נותר לי עובר קפוא יום 3 שהופרה בשיטת icsi עם 8 תאים דרגה 2. c1 . להלן מספר שאלות : 1. האם הפשרת עובר שהופרה בשיטת icsi עם 8 תאים דרגה 2 בסיכוי נמוך יותר לקליטה או פגם בעובר עקב הicsi ? 2. האם לאור הטיפולים שביצעתי שביצעתי נראה שיש סיכוי גבוה שהטיפול שהניב הריון הצליח כי הוכנס עובר טרי בשיטת icsi ? 3. האם עדיף לוותר על הפשרת עובר זה בשיטת icsi ולהפרות ביציות משימור גיל 38 ? או לשלב ? תודה

1. לא 2. שיעור ההצלחה קשור בעיקר לגילך. 3. לכן לביציות משימור בגיל 38 יש יתרון.

06/07/2018 | 09:18 | מאת: לירון

תודה על התשובות . האם היו כבר לידות מביציות משימור בגיל 38 ומעלה? אשמח לדעת גם אם בגילי 42 וחצי מחשש להריון תאומים ניתן להכניס יותר מעובר אחד במידה ומופרה מביציות גיל 38?

1. היו. 2. ניתן.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית