FSH גבוה וקושי להרות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/06/2018 | 13:44 | מאת: מטופלת IVF

פרופ' זיידמן שלום. בת 36, פרופיל הורמונאלי מלפני 3 חודשים: TSH 1.6 / פרולקטין 209 / FSH 13.4 / אסטרדיול 232 / פרוגסטרון 3.4 לאחר 4 הזרעות - רק בראשונה, לפני חצי שנה, הושג הריון שהסתיים בשבוע 7 (שק ללא עובר) בהפלה טבעית. החודש ביצעתי סבב IVF פרוטוקול קצר ראשון. 4 ימים 225 גונאל, ואחריו 4 ימים של צטרוטייד + יומיים מנופור 262 ועוד יומיים 300. הושגו 3 זקיקים, שלושתם נשאבו ובוצע ICSI בשלושתם. שתי ביציות הופרו ובוצעה החזרה של עובר אחד בן שני תאים ביום השני. העובר השני לא התפתח במעבדה. כעת ממתינה למועד בדיקת הבטא בעוד מספר ימים, אך לא אופטימית במיוחד לאור הנתונים וכן איני מרגישה דבר (ובהריון שנפל הרגשתי ממש *הכל* חוש ריח, עייפות, בחילות, כאבי ראש, רגשנות וכו'). שאלותי: 1. האם לדעתך הפרוטוקול שקיבלתי היה טוב? 2. מה היית ממליץ לשנות במידה ואמשיך לסבב נוסף? 3. מה הסיכוי של עובר בן שני תאים להתפתח להריון תקין? 4. האם אתה מאמין בשינוי תזונה לשיפור איכות וכמות הביציות? תודה לך!

1. פרוטוקול מקובל. 2. אין לי מספיק נתונים על מנת לענות לך. 3. 20% בערך. 4. תמיד מומלץ להקפיד על תזונה נכונה, אבל איכות וכמות הביציות שלך נקבע כבר לפני שנים רבות.

02/07/2018 | 17:26 | מאת: מטופלת IVF

תודה פרופ'! מעריכה מאוד את תשובתך. רק עוד קצת, ברשותך.. האם לדעתך פרוטוקול ארוך יכול להניב תוצאה טובה יותר? מנסיונך, מה הסיכוי להרות עם מדדי הfsh והאסטרדיול שציינתי?

פרוטוקול ארוך יכול לעתים להניב תוצאה טובה. הסיכוי להרות עם מדדי ה FSH והאסטרדיול שציינת טוב.

26/04/2020 | 20:51 | מאת: דנה

שלום לך פרופסור יש לי שאלה אני בת 41 רווקה ללא ילדים עשיתי בדיקות להורמונים FSH11.70 היה לי גלי חום בפנים קצת אדום גם בחיים לא היה לי דבר כזה בוער לי בפנים כמו אש יכול להיות מי שהורמון גבוה?

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית