יש עקמת האם זה עובר?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

04/10/2020 | 19:39 | מאת: אליה

שלום בתי בת ה14 עשינו בירור וכתוב שאסמטריה קלה לצד ימין בע'ש גבי. קריסטה אילאקלית משמאל יותר גבוה. הדגשה של קיפוזיס גבית ולורדוזיס מותנית. מה זה אומר? זה עובר? ברוך ה אין ממש כאבים והיא התחילה ללכת עם גב זקוף ומקפידה על זה. מה אפשר לעשות? זה יקשה עליה בעתיד? ללכת,לרוץ,הריון? זה יכול לעבור? תודה רבה

אליה שלום נשמע מדבריך שהעקמת אינה עקמת קשה, פחות מבנית ויותר תפקודית. בתך בגיל מצוין להתחיל לעבוד כדי לשפר את העקמת ולהגיע למנח סימטרי יותר של עמוד השדרה והאגן. אני ממליצה בחום לגשת לפיזיותרפיסט/ית המתמחים בעקמת- ניתן למצוא במנועי החיפוש וברשתות החברתיות, ולהתחיל בטיפול. בטיפול הפיזיותרפיסט/ית יעריכו את מידת העקמת ומקורה, יעבדו עם הנערה על יציבה וידאגו לתת תרגול לחיזוק שרירים ארוכים וחלשים ולהארכת שרירים מקוצרים. הטיפול אכן יכול לשפר את היציבה ולחזק את הנערה ובכך להפחית את הסיכוי לכאבים ולליקויים בעתיד. בהצלחה! עדי

04/10/2020 | 21:44 | מאת: אליה

וואו יופי כיף לשמוע תודה רבה על התשובה ועל העבודה שלכם🙂 היא עצמה כבר מקפידה על הליכה יותר נכונה ישיבה וכו'.. אנסה פיזיותרפיה. אבל עם זה לאט לאט ישתפר אז בעתיד לא יהיה בעיות? הלוואי שיעבור תודה!

אליה שלום חשוב לדעת כי אין צורך להילחץ, הרבה אנשים חיים עם א-סימטריה של עמוד השדרה ועם עקמת ללא הפרעה בתפקוד או באיכות החיים. חשוב לשמור על אורח חיים בריא ופעיל ואני שוב ממליצה על הערכה של פיזיותרפיסט שיראה את הנערה ויתן טיפים והדרכה לתרגול ולהתנהלות יומיומית נכונה. שיהיה בהצלחה עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה