כאבים שמגיעים מהצוואר אולי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

20/07/2020 | 19:17 | מאת: ג

שלום יש לי ב4 חודשים האחרונים לחצים/כאבים בצידו הימני של הראש, ברקה ובנוסף ימינה יותר, גם בעצם האוזן הימנית, בגולגולת בצד ימין, לאחרונה הצטרפו לחצים/כאבים באיזור העין הימנית, מצח בצידו הימני, האף בצידו הימני והלחיים הימניות. ב4 החודשים זה היה בא והולך ומגיע אחת לשבוע בערך, לפעמים בבוקר ולפעמים בערב. בשבוע האחרון זה 4 ימים ברצף מהבוקר עד הערב ואופטלגין לא ממש עוזר, סיטי מוח תקין. נוירולגית אומרת שזה כנראה מהצוואר , מה עוד ניתן לעשות ומה זה יכול להיות?

21/07/2020 | 11:31 | מאת: ג

בנוסף רציתי לשאול, נתבקשתי לטפל אצל פיזיותרפיסטית אבל עד שאגיע אני סובלת, איזה תרגילים או עיסוי אני יכולה לעשות לצוואר עמוד השדרה/עורף כדי שזה ירגיע את האזור והאם לחמם או לקרר אותו והאם הכאבים האלה יהיו איתי כבר לתמיד או שזה עובר ואם זה עובר אז תוך כמה זמן? תודה

שלום אם הכאבים הם ממקור צווארי יתכן ופיזיותרפיה תוכל לתת מענה טוב לבעיה, אולם יש צורך בבדיקה ואבחון מקיפים על מנת לאבחן את המקור לכאבים. אני מציעה לך להתייעץ עם רופאת המשפחה באשר להפניה למכון פיזיותרפיה. אם הפיזיותרפיסט/ית יאבחנו כי הבעיה היא לא לפיזיותרפיה, אני מניחה שידעו לאן להפנות אותך צורך המשך בירור. בברכה, יעל

לרוב השאלות שלך לצערי אני לא יכולה לענות מכיוון שעדיין לא נבדקת ועדיין לא ברור מה מקור הכאבים, כך שקשה לומר תוך כמה זמן זמן זה יעבור. לגבי חימום או קירור- אין הנחייה חד משמעית. לפי מה שיותר נעים לך ומרגיע את הכאב. מבחינת תרגילים ועיסוי - הנכון הוא לעבור בדיקה ורק אחריה להתאים טיפול. בריאות, יעל

21/07/2020 | 13:37 | מאת: ג

תודה, האם יתכן כאבים בראש מהצוואר ושהצוואר לא יכאב בכלל?

באופן עקרוני, יש כאב שהוא כאב מוקרן, כלומר מוקרן מאזור אחד לאזור אחר. תאורטית, יכול להיות לחץ על עצב, או אפילו גירוי כלשהו לשריר שהמקור שלו הוא צווארי אבל הביטוי של הכאב יהיה בראש. זה משהו שניתן לנסות לאתר בבדיקה קלינית (בדיקה של פיזיתרפיסט).

21/07/2020 | 17:08 | מאת: ג

שאלה אחרונה אם זה באמת מגיע מהצוואר , אפשר לטפל בזה או שזה כבר כאבים לכל החיים? האם פיזיותרפיה מקלה או מטפלת בזה ומפסיקה את זה? בנוסף לפיזיו כיצד עוד צריך לטפל?

אני פיזיותרפיסטית ככה שמתייחסת לתחום של הפיזיותרפיה, מניחה שיש עוד דרכים לטפל. כמעט תמיד יש יותר מדרך אחת לטפל בכאבים. אני ממש ממליצה לך להניח למחשבות ולהתעסקות של האם ומתי זה ייפסק והאם זה לכל החיים או לא, גם כי אין לזה תשובה, בטח לא בשלב כזה, וגם כי זה לא תורם לכלום. במקום זה תתרכזי בטיפול, בתרגול , בדברים שמקלים לך את הכאב ומשפרים את ההרגשה שלך. ברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה