טיפולי תחזוק נגד כאבי גב

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

24/12/2019 | 00:29 | מאת: bsc

שלום רב. אני בחור צעיר, סובל כבר כמה שנים מכאבי גב "על אש קטנה" מלווה בהתפרצויות מדי פעם, מעל עצם הזנב. לאחר שנים של כאבים נשלחתי בהמלצת אורטופד לטיפולי פילאטיס שיקומי ופיזיותרפיה כללית. אני חייב לציין שבמהלך החודש וחצי שעשיתי זאת - חל שיפור *מסוים* בכאבים. מסיבות טכניות וכלכליות הפסקתי לפני מספר שבועות את הטיפולים (כן - מדובר בטיפולים יקרים מאוד). כעת, הכאבים החמירו שוב, לא מעבר למה שהיה פעם וגם לא באופן דרמטי. הסיבה שאני פונה אליך היא כי אני מנסה להבין מדוע לא ניתן למצוא פתרון ש**ירפא** את הגב, במקום לשלוח אותי לטיפולים שבמידה מסוימת הם חתונה קתולית להרבה שנים. אני מכנה זאת תחזוק רק לשם מניעת הכאבים. אני מאוד מאוכזב מהעובדה שטרם נמצא פתרון עבורי ש*ירפא* את המצב. אני לא מבין למה נגזר עליי להתמיד בטיפולי פיזיותרפיה למשך... אולי כל החיים? אשמח לתובנות חכמות בנושא. המון תודה, נדב

נדב שלום כאבי גב כרוניים, שהם ממקור לא ספציפי, (כלומר לא על רקע בעיה ספציפית) הם נחלתם של כ 90% מהאוכלוסייה. לרוב האנשים יש מדי פעם כאבים באים והולכים, וזה חלק מהחיים. תחזוקה של הגוף גם היא חלק מהחיים. שמירה על תזונה נאותה היא חלק קבוע מהחיים, אחרת חלקינו משמינים, חלקינו תופסים מחלות כרוניות שונות. פעילות גופנית שוטפת גם היא חלק קבוע מהחיים, ונדרשת על מנת לשמר את הגוף שלנו, וזה חלק מאורח חיים בריא. פניה לפתרונות קסם שמרפאים לגמרי כל מיני מכאובים היא לא ראלית. במקום לחפש מה ניתן לעשות עבורך, אני מציעה לבדוק מה אתה יכול לעשות עבור עצמך, על מנת להרגיש יותר טוב. ואין הכוונה לפיזיותרפיה לכל החיים. תמצא פעילות גופנית שאתה אוהב, שהיא בתחום היכולות הכלכליות שלך, והיא עושה לך טוב, ובה תתמיד. בהצלחה. יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה