ריפלוקס ופיזיותרפיה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

30/06/2019 | 15:23 | מאת: גיא

שלום לצוות מתמודד לאחרונה עם תסמונת האגן הכואב ובנוסף סובל מאוד מריפלוקס עליית ליחה נוראית ...ללוע ..האם פיזיותרפיה יכולה לחזק את סוגר הוושט ?? יש מציאות כזאת

גיא שלום לגבי האגן הכואב- אני ממליצה בחום לגשת לטיפול פיזיותרפיה לרצפת האגן שעשוי בהחלט לעזור בסימפטומים הקשורים לרצפת האגן והאגן הגרמי- לרבות כאב אגני. לגבי הרפלוקס- יש הבדל בין עליית ליחה לרפלוקס שמשמעותו עליה של מיצי קיבה אל הוושט ותחושת צריבה. אפשרי שמדובר בבעיה בסוגר שבין הקיבה לוושט (שהוא סוגר לא רצוני שלא ניתן לאמנו), אפשרי שמדובר על בקע סרעפתי שעלול לגרום לסימפטומים דומים ועוד.. אני ממליצה תחילה לגשת לרופא המשפחה לביצוע בירור רפואי. בריאות, עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה