ניתוח להחלפת מפרק הברך.- לאוטיסט

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

20/01/2019 | 20:10 | מאת: יעל

שלום, אולי ידוע לכם מניסיון. אדם שנקרעה לו רצועה צולבת ברגל עקב חבלה ולא נותח. הרגל מהשוק מתחילה להיות בזוית החוצה ויש שחיקה של סחוס רצינית. וכאבים. המלצה לניתוח. מה קורה אם לא מנתחים? האם הזוית של השוק בחיבור למפרק הברך תגדל ? האם זה יגיע למצב של כסא גלגלים? האם זה גורם לשחיקה גם של מפרק הירך? ושאלה על הניתוח: הבנתי שזה ממש כואב. כמה זמן נמשכים הכאבים? האם משכחי כאבים ממש מרדימים את האזור? מה קורה אם לא עושים פיזיותרפיה לאחר הניתוח? שואלת עבור אוטיסט וההורים שלי צריכים להחליט אם להעביר אותו את הסבל הזה או לא.? גם קשה לנו לעמוד את מידת ההענות שלו לעשות פיזיותרפיה מסיבית לאחר הניתוח. כמובן שאנו חוששים גם מתוצאת הניתוח האם זה אכן ימנע כאבים? יוכל ללכת רגיל? מה דעתכן?

יעל שלום הפיזיותרפיה לפני הניתוח מזכירה באופייה את הפיזיותרפיה של אחרי הניתוח. אני ממליצה להתחיל פיזיותרפיה, לבדוק את ההענות שלו לטיפול, וגם לייצר קשר עם פיזיותרפיסט שאם ובמידה ותחליטו לעבור את הניתוח, הוא יטפל בו גם אחרי. באופו עקרוני וכללי, יש אנשים שמסתדרים גם ללא ניתוח ברצועה צולבת. באופן פרטני לגבי אח שלך, אני מציעה ללכת לדעה נוספת של אורתופד, שייקח בחשבון את כל השיקולים, וימליץ בהתאם. בברכה, יעל

23/01/2019 | 12:06 | מאת: יעל

תודה רבה. נעשה כך. את חושבת שבבית לוינשטין יותר מיומנים לאנשים עם פגיעות קוגנטיביות אולי כדאי שם לעבור את הניתוח או השיקום או שאולי כל בי"ח אותו דבר? האם להערכתך אדם שלא עובר את הניתוח, אכן יש כאלו, זה לא יחמיר את המצב?- כרגע הסחוס כבר ממש נשחק. קשה לו ללכת.כל הזמן רוצה לשבת. ולכן רציתי לשאול אם לא מנתחים זה יחמיר עוד את המצב? - אם הזוית לא תגדל ואז בכלל לא יוכל לעמוד על הרגל? האם זה גורם לשחיקת מפרק ירך או שזה לא קשור?

בבית לוינשטיין לא מנתחים ולגבי תהליך השיקום - אפשר לשקול את זה, אבל בדרך כלל אחרי הניתוח מקבלים שיקום בקהילה , לא באשפוז. לכן המלצתי ללכת לאותו מכון אליו תופנו לאחר הניתוח במידה ותחליטו לנתח. לגבי שאר השאלות שלך, אין לי תשובה חד משמעית האם זה יחמיר את המצב או לא. זה שונה מאדם לאדם יש מגוון שיקולים שנלקחים בחשבון, ויש צורך בבדיקה של המטופל, בנוסף לעיון במסמכים הרפואיים. לכן המלצתי ללכת לחוות דעת נוספת עם אורתופד המומחה בניתוחי רצועות בברך. בברכה, יעל

23/01/2019 | 20:18 | מאת: יעל

אני ממש מודה על על המהירות במענה. ישר כח

מנהלי פורום פיזיותרפיה