כאבים בעכוז לאחר קיום יחסי מין

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

11/01/2019 | 04:11 | מאת: לי

שלום, שלושה שבועות לאחר לידה. במהלך ההיריון התפתח כאב חזק בעכוז לאחר קיום יחסי מין התחיל סביב חודש שישי בשילוב צירים מוקדמים. (ללא פעילות מינית באיזור זה ובלי קשר לתנוחה) כיום לאחר הלידה - הכאבים מופיעים לאחר קיום יחסי מין. סוג הכאב הוא כאב רציף באיזור העכוז עם הקרנה לחלק האחורי של הירכיים וגם לכיוון השוקיים. ממה נובע כאב כזה? כיצד ניתן לטפל? תודה מראש

שלום לי תחילה- מזל טוב ההנחיה בנוגע ליחסי מין בחדירה לאחר לידה היא לא לפני ששה שבועות לאחר הלידה ולאחר בדיקת רופא- זאת בשל העובדה שצוואר הרחם עוד נמוך ויש סיכוי לחדירת זיהומים. במהלך הלידה יש עומס רב על אזור רצפת האגן והרקמות מסביבו כולל עצבים העוברים באזור העוברים מתיחה או דחיסה. באשה המרגישה סימפטומים לאחר הלידה (במקרה שלך- כאבים באזור האגן והישבן) - הכאבים עלולים להיות קשורים לתפקוד השרירים והעצבים באזור רצפת האגן מומלץ לכל אשה לאחר לידה לגשת להערכה של פיזיותרפיסטית רצפת האגן לבדיקת תקינות האזור וטיפול במידת הצורך. בטיפול הפיזיותרפיסטית תבצע תשאול מקיף, תבדוק ותעריך את האזור ותבצע טיפול בהתאם לממצאים. במקרים רבים הטיפול (בין אם חיצוני או פנימי) עוזר לתופעות אותן את מתארת. שיהיה בהצלחה עדי.

28/01/2024 | 12:51 | מאת: שני

היי אשמח לדעת מה עזר לך אני בדיוק עם אותם סימפטומים אחרי לידה

מנהלי פורום פיזיותרפיה