זריקת קורטיזון לטריגר פוינטס

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

16/11/2018 | 18:19 | מאת: שירלי

שלום, כבר קרוב לשש שנים סובלת מכאבים בשכמה, צאוור, וכאבי ראש לעיתים כתוצאה מעבודה משרדית. הכאבים מוחמרים בעבודה מול מחשב ובשכיבה, וכמעט שאינם מורגשים בעת פעילות גופנית. (מתעמלת סדיר) לדידם של הרופאים / פיזיותרפיסטים, מדובר בטירגר פוינטס. מטופלת בפיזיותרפיה ודיקור יבש ללא הצלחה. הטריגר פוינט כ"כ גדולים שרואים אותן מבעד לעור. רופא המשפחה המליץ על זריקת קורטיזון לשריר. האם מומלץ? מהן תופעות הלוואי? האם יש מוצא אחר?

שירלי שלום לגבי זריקת קורטיזון לשריר תשאלי את הרופאים, זה בתחום המומחיות שלהם. לגבי מוצא אחר, קשה לי להמליץ מבלי לבדוק. אני לא יודעת אילו טיפולים עשית בפיזיותרפיה מלבד דיקור יבש, וכמה זמן. אם מדובר בהחמרה בעיקר בתנוחות סטטיות מסוימות, כדאי לנסות לשנות את התנוחות, אולי כרית או מזרון, אולי כיסא או צורת ישיבה מול מחשב. ויש גם לקחת בחשבון שכאבי שלד שריר הם לפעמים בני לוויה שלנו, של כולם. תלוי עד כמה הכאב חזק, עד כמה מפריע ליומיום שלך. יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה