קרע/מתיחה בשריר התאומים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

20/11/2017 | 06:06 | מאת: יותם

שלום רב, בן 41 בריא. רץ באופן סדיר 3-4 פעמים כ-6 ק"מ. לאחרונה במהלך הריצה הרגשתי כאב חד בשריר התאומים מה שגרם לי כמובן להפסקת הריצה. לאחר מנוחה וחזרה הדרגתית זה קרה לי שוב באותו, מקום סהכ 3 פעמים במשך חודשיים. שאלתי היא, מה פרק זמן ההתאוששות לפציעה מסוג זה ואיזה תרגילי פיזיותרפיה מומלץ לעשות?

יותם שלום התיאור שלך יכול להתאים למתיחה חזקה/קרע בשריר. 3 פעמים במשך חודשיים זה אומר שלא נתת מספיק זמן התאוששות לרקמות הרכות. הבדיקה שתיתן מידע מדויק על מה קרה לרקמה היא בדיקת אולטראסאונד, שהיא בדיקה פשוטה ולא פולשנית. הייתי שוקלת בהמשך לעשות באם אתה ממשיך להרגיש את המקום. באשר לשאלות שלך, אין כאן נוסחא מדוייקת, אבל אתה בוודאות צריך לעשות מנוחה יותר ארוכה ממה שעשית. נסה לקחת שבוע, אם לא כואב, לחזור להליכה ורק אחכ לריצה באופן הדרגתי. מבחינת תרגול אני ממליצה על מתיחות לתאומים, במקביל לחיזוק/הפעלה עדינים. גם מסאז' מקומי יעיל, אבל את זה צריך לעשות פיזיותרפיסט מיומן שיודע "לשים ידיים". בברכה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה