נגישות
נגישות

דלקת בגיד בכף הרגל

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה בשילוב דיקור סיני

05/07/2014 | 19:03 | מאת: דנה

שלום, אני דנה, בת 24, בריאה בד"כ. אני רוקדת מחול קלאסי ומודרני במשך השנה האחרונה במסגרת של 4 פעמים בשבוע, 6-7 שעות כל יום (עם הפסקות). לפני כשבוע בשיעור חשתי כאבים חזקים בכף רגל ימין, כשעמדתי על קצות האצבעות. הכאבים מורגשים בעיקר במאמץ, והתחלתי להרגיש אותם גם בכף רגל שמאל. היום, במהלך תרגילי קפיצות במחול, חשתי כאבים עזים, ולאחר השיעור פניתי לאורטופד. האורטופד בדק את הרגליים, וכתב: רגישות אחורית לפטישון הפנימי, כף רגל שטוחה, גמיש. תנועות סאב תלריות טובות ולא כאובות, כנ"ל קרסול. בהמלצה לפיזיותרפיה כתב: חיזוק טיביאליס פוסטריור, מתיחות לפרונאליים, שיפור פרופריוצפסיה. הוא הוסיף ואמר שמוזר שבגילי עדיין לא ידעתי שיש לי פלטפוס, והבחין בזאת בעת הליכתי, כשאצבעות כף רגל ימין נטו החוצה. הסברתי שככה חונכתי במחול, מה שנקרא TURN OUT, לפתוח החוצה כמה שיותר את כפות הרגליים, ואולי על זה זה משפיע. קיבלתי מרשם לארקוקסיה והפניה לפיזיותרפיה. הבעיה היא שקבעתי תור לפיזיותרפיה, אלא שמצב הזמינות בקופות החולים בכי רע, והתור שלי רק בחודש אוגוסט. רציתי לשאול אם יש דברים שכדאי לי לעשות בינתיים? בנוסף, בעוד כחודש אני טסה לטיול בסין (של חודשיים), הכולל מסלולי הליכה ופעילות רבה במהלך היום. מנסיון העבר, אתם יודעים להגיד האם מקרים כאלה עוברים בתוך חודש, ואוכל לטייל כמו שצריך? יש משהו שעליי לעשות כדי לזרז את תהליך ההחלמה? האם במקרה זה טיפול של דיקור סיני מומלץ? האם טיפול חד פעמי יעיל אף הוא? (לצערי אני טסה גם לארה"ב בעוד כשבוע, ולכן לא אספיק סדרת טיפולים). תודה רבה!! דנה

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום המצב שאותו את מתארת ניתן לטיפול כאשר בשלב הראשון המטרה הנה להפחית את התהליך הדלקתי בשילוב התרופה אותה את מקבלת ובמקביל לשקם את הקרסול כך שהתופעה לא תחזור שוב ובמיחוד בהתחשב בשעות האימון הרבות שלך. לשאלתך ניתן לטפל בעיקר בפיזיותרפיה כאשר ניתן לשלב גם דיקור. לתרגול עצמי יש חשיבות רבה כך שלמרות חוח הזמנים הצפוף שלך ניתן לעזור ניר אגמון Niragmon3@gmail.com

06/07/2014 | 23:01 | מאת: דנה

מנהל פורום פיזיותרפיה בשילוב דיקור סיני