האם טנדינוזיס ניתנת לריפוי?

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

20/07/2023 | 01:08 | מאת: מוטי

שלום MRI ירכיים הופיע שיש בין השאר: טנדינוזיס פוקלית בחיבור גיד הגלוטאוס מדיוס מימין. אני מבין שמדובר לא בדלקת גידים רגילה, אלא במצב כרוני. האם זה בלתי הפיך או שיש דרכים לרפא את זה? האם מהידע והניסיון שלך דיקור סיני יכול לרפא את זה או רק להקל על הכאבים וכדו'? במידה וניתן לריפוי, מה בערך סדר הגודל של מפגשים שצריך לזה? תודה רבה

מוטי שלום, טדינוזיס הוא מצב כרוני של דלקת בגיד (טנדיניטיס) אך למעשה הטיפול מבחינת הרפואה הסינית הוא זהה לשניהם. השוני היחיד הוא שמשך הטיפול עשוי להיות ממושך יותר. לדעתי ומנסיוני המצב הוא מצב הפיך וניתן לשפרו ואף להעלימו. זה מאוד משתנה בין מטופל ומטופל ובתגובה שלו לטיפול. אני מאמין שיהיה צורך ב-10 מפגשים על מנת לטפל בבעיה. כמובן שמספר הטיפולים יכול להיות גדול או קטן יותר, שוב, בהתאם לתגובה שלך לטיפול. בהצלחה! רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית