דיקור סיני לדום נשימה בשינה

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

31/07/2023 | 10:34 | מאת: יואב

שלום לך האם דיקור סיני לכשלעצמו מועיל לבעיה של דום נשימה בשינה? מקובל שדום נשימה חסימתי בשינה נובע מצניחת רקמות רכות ובסיס הלשון בזמן השינה. האם דיקור סיני לבד (ללא תוכנית תזונתית) יכול להועיל לזה? א"כ באיזה מנגנון? הרי הבעיה היא צניחת רקמות ובסיס הלשון שחוסמים מעבר אוויר תקין. אשמח לשמוע גם מניסיון אישי שלך האם מישהו שסבל מזה הצליח לשפר את מצבו בעזרת הדיקור לבדו. תודה לך

יואב שלום, חלק מהטיפול ברפואה סינית כולל שינוי תזונתי ובאורח החיים. לא ניתן להשיג שינויים מהותיים ללא שיתוף פעולה של המטופל. כלומר, במקרה כמו זה שאתה מתאר, אני לא חושב שדיקור סיני בלבד יוכל להשיג את התוצאה המיוחלת ללא שיתוף פעולה שלך בנושא התזונה (בהתאם להמלצת המטפל). בריאות שלמה! רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית