שיקום לאחר ניתוח בחוליה D2 עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה בשילוב דיקור סיני

01/09/2008 | 00:03 | מאת: תומק

שלום, אני בן 33 לפני שלוש נותחתי בחוליה D2 להרחקת גידול של לימפומה אגריסיבית.ואז עברתי טיפולים כימותרפיים והקרנות. לשמחתי נכון לעכשיו אין לי לימפומה , אולם מהניתוח יש הצקות של שרירים מתוחים בין השכמות. ברור לי שאני צריך להגיד תודה על זה שאני חי. אבל ההצקות מפריעות לי למהלך היום יומי, בנוסף הן גורמות לפחדים נפשים שמה זה גידול ולא סתם שריר תפוס/לא במקום. האם יש משהו שיכול לעזור לי להרגיש יותר נוח בין השכמות. תודה תומר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ניתן בהחלט בטיפולי פיזיותרפיה בטכניקות מתאימות לרקמות רכות ותרגול עצמי שלך בהתאם להדרכה מתאימה. לדעתי בהחלט אפשר לשפר את המצב. אני ממליץ לך לקבל אישור מאונקולוג לביצוע הטיפולים בהצלחה nir_agmon@bezeqint.net

01/09/2008 | 14:49 | מאת: תומר

תודה רבה על התגובה, לרופא המטפל ( המטולוג) אני בריא לחלוטין ואני יכול לעשות הכל. האם אני צריך אישור מרופא המנתח בעמוד השדרה? למי אני פונה להמשך קביעת תוכנית טיפולים?

20/10/2008 | 15:24 | מאת: אילנה

אני בת 29 כ10 חודשים לאחר ניתוח גב בעקבות פריצת דיסק גדולה מאד בחוליות L4-L5. חודשיים לאחר הניתוח הייתה לי שוב פריצת דיסק במקום הניתוח. הייתי מבצעת פיזיוטרפיה אחת לשבועיים ופעמיים בשבוע שוחה ועוד פעמיים פילטיס אך עדיין הייתי  חיה ברמה יומית בכאבים ונ-מ-א-ס לי!!! עד שידיד טוב שלי המליץ לי על מזרן אורטופדי בריאותי והסכים להלוות לי אותו לתקופה של חודשיים ואני חייבת לציין שהשיפור היה מדהים לא האמנתי כמה המזרון חשוב ומועיל לבעיות הגב לפי מה שהבנתי המזרן הזה בנוי כך שהוא עונה על כל צורך של כל חלק הכי קטן בגוף הוא עשוי מחומר שנקרא ויתלטי ופשוט לא להאמין איך שזה עזר לי אם תירצה אני אשמח להלוות לך את המזרן כדי שתבין כמה זה מדהים בהתחלה הייתי פסימית ולא נראה לי הגיוני שמזרן יעזור אחרי כל כך הרבה נסיונות לפיתרון אבל אחרי שניסיתי הבנתי שמצאתי את הפיתרון - צריך לנסות כדי להבין בברכה אילנה   elana34@walla.com  

מנהל פורום פיזיותרפיה בשילוב דיקור סיני