פגיעה בעין כתוצאה משלבקת חוגרת (הרפס זוסטר)

דיון מתוך פורום  קרנית העין

09/07/2014 | 23:40 | מאת: חני

כתוצאה מחבלה בראש מתאונת דרכים סבלתי מורטיגו קשה, סחרחורות, בעיות שיווי משקל ועוד...MRI מח שבוצע נמצא הכל תקין אבל כאבי הראש הלכו והחמירו ויצרו לחץ בראש, מצח שכאב לחץ על העיניים לחץ באזניים וכאבי עורף וע"ש צווארי . בצילום C.T לע"ש צווארי נמצאו בלטי דיסק ולחץ על שק ועוד... שהצדיקו את כאבי הצוואר ומיפוי עצמות כל גופי שבוצע אובחנו לחץ קליטה מוגברת בעצמות הגולגלת - היפראסטוזיס פרונטלי ובכך נתנו הרופאים להבין כי כאבי הראש הם תוצאה מהאמור ואין מה לעשות מלבד טיפול תרופתי. כ-3 חודשים מהתאונה הלחץ בעיניים גבר ובבוקר אחד נעלמה לי הראייה לחלוטין בעין אחת ואומר שבעין אחת ראיתי שחור ובעין שנייה הראייה הייתה תקינה והמצב היה מפחיד ואחרי שחזרה הראייה לעין ייחסתי את זה לכאבי הראש ולתחושות בראש מהם התחלתי לסבול מאז תאונת הדרכים. מספר ימים אחרי הופיעו הבזקי אור שהקיפו את 2 העיניים וסבלתי מאבדן שדה ראייה, תופעה שחזרה על עצמה מספר פעמים וגם סיבוך זה שייכתי לכאבי הראש , לתשישות נפשית כתוצאה מהמצב ועוד... מספר ימים אחרי הופיעו בליטות בקרקפת בחצי ימין של הקרקפת שתחילה חשבתי שנבעו מהחבלה שקיבלתי בראש ואחרי שהופיעו גם בליטות דומות מאחורי האזן פניתי לא.א.ג שטען כי מדובר בדלקת בבלוטות הלימפה ונתן אנטיביוטיקה. כמה ימים אחרי עבר עליי לילה בו כמעט קרעתי את הקרקפת , המצח וכל חצי הראש מגירוד ובבוקר קמתי עם שלפוחיות בקרקפת, מעל המצח ועד הגבה בעין ימין ופניתי לרופאת עוד שטענה כי מדובר בשלבקת חוגרת ואחרי ששמעה על בעיות עיניים המפורט לעיל הפנתה לרופאת עיניים שהפנתה אותי למיון. אחרי אשפוז של כשבועיים שוחררתי הביתה . עוד במהלך האשפוז התלוננתי על טשטוש ראייה וכפל ראייה ועם השחרור הופסק כל המשך טיפול בזובירקס ואחרי כיומיים בבית העין האדימה , הראייה הידרדרה ותחושת חול בעין הלכה וגברה ונוצר לחץ תוך עיני שכאב ושרף ופניתי לרופאת משפחה שהפנתה אותי מיד למיון. במיון נטען כי ההרפס חדר לעין ונמצא לחץ תוך עיני 39 בעין ימין ו13 בעין שמאל עם דלקת בלחמית ומיקוד ראייה 6/120 לעומת 6/6 באשפוז ראשון שהיה ובחל טיפול בסטרואידים , זובירקס ועוד... אחרי שבוע עם טיפול במינון גבוה בזובירקס + 3 סוגים של טיפו עיניים ירד לחץ התוך עיני ומצב הראייה השתפר. עברו מאז 7 חודשים ואני עדיין סובלת מתופעות של כאב כרוני המפריע בתפקוד היום יומי ומתבטא בכאב חזק שורף ודוקר . בטשטוש וכפילות בראייה המלוות בקושי במיקוד הראייה מצב שאינו מאפשר קריאה ומלווה בהתקפי כאב היקפיים ועוד... בבדיקת CTA נמצא EEG לא תקין ובבדיקת MRI מח החוזרת הופיעו מוקדים בחומר הלבן שלא היו ב-MRI לפני ההרפס כ"כ אובן חסר בשדה הראייה . מה הם הבדיקות שבעזרתם אפשר יהיה לדעת מה הגורם ומה הם הבדיקות שבעזרתם אפשר לדעת על בעיה עצבית אם קיימת? כ"כ מה האפשרויות טיפול במקרה של בעיה עצבית והאם ניתן לתקן את הפגיעה בראייה? המידע הנ"ל מאפשר לדעת אם יש טעם לפנות לנוירואופטלמולוג עליו המליצו לי להמשך טיפול. מאוד אודה על התייחסותך וכל עצה שיש בה כדי לסייע לי בהבנת המקרה. בכבוד רב, חני

הטיפול בפגיעה בעין עקב הרפס זוסטר הוא בעזרת טיפות עיניים המכילות סטרואידים. הטיפול ממושך מאוד (לעיתים יותר משנה) . יש לזכור שטיפול ממושך בסטרואידים עלול לעלות את הלחץ בעין ולגרום לקטרקט

11/07/2014 | 00:58 | מאת: חני

שלום רב, תחילה תודה. במהלך הבדיקה במיון עיינים קיבלתי חצי בקבוק עם טיפות סטרואידים להמשך טיפול בבית וכאשר חזרתי לביקורת לא נרשם לי המשך טיפול בטיפות למעט טיפול בזובירק עם מינון של 800 מ"ג X 5 פעמים ביום שנמשך כחודש. מתגובתך הבנתי שטשטוש הראייה וכפילות הראייה לא קשורים לפגיעה עצבית במח כטענת רופא עיניים!? אם כך למה אני מופנית למומחה לנורו אופתלמולוגיה? בברכה חני

מנהל פורום קרנית העין