תסנינים תת אפיתליאליים בקרנית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

02/08/2018 | 14:49 | מאת: חיים

שלום פרופסור, מזה כשנה אני סובל מעכירויות בקרנית לאחר אדנו וירוס. לציין שהוירוס תקף אותי כחודש אחרי שביצעתי prk להסרת משקפיים. לאחר השלב האקוטי נצפו עכירויות רבות ומפושטות, עד חודש אוקטובר טופלתי ב FML תוך ירידה הדרגתית והועברתי לרסטזיס אך העכירויות חזרו. לאחר מכן הייתי אצלך במרפאה ונתת לי סטרודקס 4 פעמים ביום וירדתי מדי חודש במינון בהדרגתיות. שוב חזרו העכירויות ורופא עיניים החזיר אותי ל fml והייתה הטבה מסויימת. בבדיקה אחרונה אצלך נצפו שיש 6 עכירויות מרכזיות בשמאל וכ2 בימין. נתת לי טיפול בסטרודקס 3 פעמים ביום ושוב לרדת בהדרגה ובמקביל לשלב פרוטופיק וציקלוספורין 2% היות והסטרואידים עלולים לגרום לקטרקט. שאלותיי הן כאלה: 1) האם עצם זה שחליתי בוירוס לאחר הניתוח עלול לגרום לנזק בלתי הפיך לראייה? 2) אני עדיין סובל מסינוורים והילות. האם התופעה עלולה להישאר גם אחרי היעלמות העכירויות? 3) לעיתים כשאני מסתכל על מסך טלפון בתאורה שחורה אני רואה את הכיתוב הלבן בצורה כפולה מלמטה. על מה זה יכול לרמוז? 4) לגבי ירידה של הסטרואידים- כשאגיע לטיפה יום יום לא, איך להמשיך לאחר מכן? תודה רבה.

02/08/2018 | 14:59 | מאת: שאלה נוספת

במידה וחלילה העכירויות חוזרות לאחר טיפול זה, מה ניתן יהיה לעשות?

הטיפול שאתה מקבל הוא טיפול טוב. ההחלמה בעיתית וצריך הרבה סבלנות. אם לא ישארו עכירויות אז לא תהיה בעיית סינוורים

מנהל פורום קרנית העין