שבירת שתל (הבורג עצמו)

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

18/07/2013 | 12:36 | מאת: ד

לפני כשנתיים עברתי השתלת 4 שיניים. בתקופה האחרונה סבלתי מכאבים באחת השיניים, צילום פנורמי הראה בעיה בשתל עצמו. כאשר הורדה השן על ידי הרופא כמובן, גילה לתדהמתי, שהשתל עצמו נשבר. השן (הכתר) שלמה לגמרי והבורג שבור. חלקו הפנימי תקוע בעצם, החלק הבולט-נשבר. מה יכולה להיות הסיבה, ומה עלי לעשות?

ד שלום במידה והמבנה נשבר יש להוציא את חלקו השבור של המבנה החוצה ואז לבצע מבנה ושחזור חדש אך אם באמת השתל נשבר יש כנראה להוציאו כירורגית.

18/07/2013 | 16:21 | מאת: ד

אכן רק הבורג נשבר. האם חובה להוציא אותו ? האם השבר מעיד על איכות נמוכה של השתל? תודה על התיחסותך המהירה

מנהל פורום שתלים דנטליים