שתל שנכשל

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

02/05/2013 | 14:01 | מאת: אדיר

שלום לפני חצי שנה הושתל בלסת העליונה שלי שתל עם תוספת של עצם בתהליך החשיפה הרופא הודיע לי שהשתל נכשל ויש לחזור על ההליך השתל הוא בשן שצמודה לשן החותכת אציין שאני בן 30 בריא לא מעשן או שותה האם פשוט מדובר במשהו סטטיסטי או שיכול להיות שמדובר בבעיה (אצלי או אצל המטפל)מה סיכייי ההצלחה בשתל כזה ? האם אני יכול לעשות משהו כדי להגדיל את סיכויי ההצלחה בפעם הבאה דבר שני לאחר העקירה קיבלתי פליפר ע"מ להתגבר על הבעיה האסטטית הבעיה היא שמעבר לחוסר הנוחות, הדיבור שלי איתו לא ברור לפעמים אנשים לא מבינים אותי ואני נאלץ לחזור על עצמי האם הפליפר תקין ? האם קיים פתרון זמני אחר

שלום אדיר קשה לי להעריך מה הסיבה שגרמה לכשלון השתל והדבר יכול לנבוע ממכלול גורמים- הן בטופוגרפית המקום,נוכחות זיהום,מיומנות המטפל ועוד... אין לי ספק שהפקטור העיקרי להצלחה הוא נסיונו ומיומנותו של הרופא. לשאלתך השניה- יש פיתרונות חלופיים אך איני יכול לקבוע אם אתה יכול לקבלם(כמו גשר מודבק על החלק הפנימי של השיניים הסמוכות) מבלי שנבדקת קלינית ונמצאת כמתאים.

מנהל פורום שתלים דנטליים