חומר מומלץ כיום להשתלת עצם

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

04/02/2013 | 07:04 | מאת: אמנון

שלום פרופסור מזור, אני מתכנן לעבור עקירה ושתל בשן מספר 19. רציתי לדעת, נכון להיום, מהו חומר השתלת עצם המומלץ לשימור המכתשית בזמן עקירה? ניסיונותי לקבל תשובה לשאלה זו מרופאי שיניים שונים הולידה מספר תשובות כמספר השאלות, כל אחד המליץ על חומר אחר (עצם שמקורה באדם / עצם שמקורה בחיה / תחליף סינטטי), אני משער שגיוון התשובות נובע מניסיון אישי ועבודה מול ספק מסויים אך הייתי רוצה לשמוע גם תשובה אובייקטיבית יותר. אודה לך מאוד על הסבר מפורט. תודה, אמנון.

אמנון שלום קיימים חומרים שונים בהם ניתן להשתמש למטרת שימור המכתשית לאחר עקירה.כל חברה כמובן תמליץ על החומר המיוצר על ידה... ככלל ההעדפה האישית שלי היא שימוש בעצם הנלקחת מתורם(מבנק עצם) אשר עוברת שיחלוף לעצם עצמית שלך.לעיתים אנו מוסיפים לעצם זו חמרים נוספים המעודדים צמיחת עצם.כמובן שכל מקרה הוא לגופו ותלוי כמה עצם חסרה שכן יש לעיתים להשתמש גם בממברנה לצורך שחזור קירות המכתשית.

08/02/2013 | 18:37 | מאת: אמנון

קודם כל תודה רבה על התשובה, הרופא אמר לי שהוא משתמש בחומר: mineralized freeze-dried allograft - cortical האם זהו חומר מתאים לשימור המכתשית של שן מספר 30 לאחר עקירה שן של עם טיפול שורש ישן ואבצס? (אני שוקל לעשות שתל אבל לא מיידית)

מנהל פורום שתלים דנטליים