השתלת שן

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

25/06/2012 | 03:24 | מאת: אב

שלום לך דוקטור, שמי אבי, לפני 7-5 שנים עשיתי טיפול להוצאת פוליפים ובמהלכו קרה מצב בו הוציאו לי שן קבועה טוחנת. היום, אני בגיל 18 וחצי עם שן זמנית שצמודה לפלטה ששניהם מוחזקות לי בצידי הפה בצורה קבועה בעזרת ברזלים מאז. השאלות שלי הם האם הגעתי לגיל המתאים מבחינת צמיכת הלסת, שיניים והחניכיים להשתלת שן? האם מדובר בטיפול כואב במהלכו ו/גם אחריו כשאוכלים אוכל קשה לדוגמא? בצורך ידיעה ב100% - מדובר בשן מלאכותית ש"תוקעים" אותה על הבשר, אני צודק? ישנם דברים נוספים שאני צריך לדעת? בתור מכור לקולה לדוגמא, האם עניין השן המלאכותית שמשתילים יחייב אותי לא לשתות קולה או משהו בסיגנון - מדובר בדבר שיפגע בשן או משהו בסיגנון? האם שוב אצטרך להתרגל מחדש מבחינת צורת הדיבור? תודה רבה לך מראש ולילה טוב.

06/07/2012 | 16:04 | מאת: ד"ר זיו מזור

שלום אבי מבחינת גיל אתה אכן מוכן לביצוע השתלה. לפני כן יש לבצע סדרת בדיקות הכוללת צילומי רנטגן ובדיקה קלינית על ידי הרופא המשתיל על מנת לקבוע אם אתר ההשתלה מתאים לקליטת שתל או שיש צורך בפעולות נוספות. להרגלי שתית קולה אין כל קשר או השפעה על ביצוע הטיפול.

מנהל פורום שתלים דנטליים