לייזר והשתלה

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

07/08/2007 | 17:20 | מאת: אורי

למה משמש הלייזר בזמן ניתוח ההשתלה? א. האם רק בעת ה"טיפול" בחניכיים? או ב. האם גם לצורך הקידוח בעצם לפני החדרת השתל? אם ב'... האם אין סכנה לחימום יתר של העצם? תודה

08/08/2007 | 08:13 | מאת: ד"ר זיו מזור

אורי שלום לצערי קיים בלבול רב בציבור בכל הנוגע למכשיר הלייזר ושימושיו ברפואת שיניים וכירורגיה.קיימים מכשירי לייזר שונים הנבדלים זה מזה באורך הגל עליהם הם עובדים ועל כן כל מכשיר יכול לעבוד על תחום אחר של פרוצדורות. ככלל כיום ניתן להשתמש בלייזר לצורך חיתוך רקמה רכה אך פחות לחיתוך עצם או רקמה קשה. עבודה על עצם אורכת זמן רב יותר ולא ניתן כיום לחדור מעבר לעומק מסויים כך שלפי דעתי אנו עדיין רחוקים מהאימרה שניתן לבצע השתלות באמצעות מכשיר הלייזר.

מנהל פורום שתלים דנטליים