השתלות

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

15/07/2009 | 21:58 | מאת: סילבי

שלום רב, בהמשך לפניתי מה- 26/6 בנושא אי תחושה בשפה התחתונה לאחר השתלות ועפ"י ההנחייה שלך, ביצעתי צילום CT ועד אתמול הוציאו לי 3 מתוך 6 השתלים. התחושה בשפה טרם חזרה ויותר מזה אני מרגישה "שריפה" בשפה התחתונה שלא מרפה ולא מצליחים להבין למה. לטענת הרופאה ובבדיקה מול ד"ר בני כרמון (שאיתו היא בקשר) אין סיבה מכיוון שכל השתלים שהיו "עמוקים" מידי הוצאו ושוב נאמר לי שזה לוקח זמן. ושוב שאלתי אליך - האם זה באמת נכון ומקובל שקיימת "שריפה" כזו ללא כל סיבה וזה ענין של זמן עד שיעבור? -

15/07/2009 | 22:44 | מאת: ד"ר זיו מזור

סילבי שלום אני שמח שהבעיה אכן אובחנה ובוצע הטיפול המתבקש.תחושת השריפה אותה את חשה היא פועל יוצא של הפגיעה העצבית.קשה להעריך מה משך הזמן שיקח לתחושה לחזור ואם היא תחזור לנורמה.אני מקווה כי היא תחזור במלואה ובמהרה.יתכן ויש מקום להתיעץ גם עם ניאורולוג באם כדאי לקחת טיפול תרופתי שיסייע לריפוי העצבי.

16/07/2009 | 18:49 | מאת: ד"ר אברמס דב

שלום רב, עקבתי אחר ההתכתבות. ברצוני להוסיף מעט מנסיוני: עד כמה שזה אולי יישמע מוזר - תחושת השרפה ייתכן ומצביעה על כוון חיובי, על תחילת החלמה. למדתי את זה מקריאה ובמיוחד תוך כדי מעקב רב שנים אחר 2 מתרפאים שלי . הראשונה (כיום כבת 77 )עברה השתלות לפני למעלה מ-10 שנים (ע"י כירורג מומחה) באזור 45,46,47 והשתל באזור 47 חדר לתעלה.היה אבדן תחושה מוחלט, השתל הוצא רק לאחר מס' חודשים והחלה חזרה איטית של תחושה, שהחלה בסימני שרפה ובעירה. מצבה כיום - רגנראציה כמעט מוחלטת. המתרפא השני (כיום כבן 72)- עבר השתלות באזור 37,34,32,42,44 לפני למעלה מ-6 שנים (עבר השתלות במסגרת בית חולים כלשהו היות ובעל קוצב לב, מעקפים וכו'). במהלך קידוח להשתלה ב-37 הייתה חדירה לא מתוכננת לתעלה וכנראה פגיעה בעצב.בתחילה היה שיתוק מוחלט בשפה התחתונה משמאל, אחר כך - בערה ושרפה, רגישות יתר במגע עד לחזרה איטית של תחושה. כעת הוא במצב סטטי, עם רגנראציה כמעט מוחלטת.

מנהל פורום שתלים דנטליים