צילום לפני שתל

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

14/11/2016 | 22:26 | מאת: רוני

שלום רב, אני צריכה לעשות שתל ולכן צריכה צילום סיטי. אני מאוד חרדה מביצוע השתל ויותר חרדה מצילום הסיטי בגלל הקרינה שבמכשיר זה. שאלה חשובה, מה מצלם צילום הסיטי בפה לפני שתל?? מצלם רק את השיניים והלסת אוון גם את הלשון, בלוטות , גרון.... סליחה על השאלה פשוט מפחדתתת מקרינה מאוד!!! אשמח להסבר ותשובה מפורטת. הצילום הוא שן טוחנת בלסת התחתונה. תודה רבההההה רוני

שלום רוני ראשית צילום הסיטי אליו נשלחת אינו דומה לצילום הסיטי הנהוג בבתי חולים וההבדל העיקרי הוא בכמות הקרינה.הצילום הדנטלי הינו דיגיטלי וכמות הקרינה שאת נחשפת אליה היא כמעט אפסית- כמו צילום פנורמי קונבנציונלי על כן אין מקום לחשש.הצילום אליו נשלחת נקרא CBCT בעוד צילום הסיטי הרגיל הנהוג בבתי החולים נעשה בשכיבה ונקרא SPIRAL CT ובו יש כמות קרינה גדולה הרבה יותר.

מנהל פורום שתלים דנטליים