ניתוח להרמת רצפת הסינוס

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

28/02/2016 | 20:27 | מאת: יצחק

כאשר צריך לבצע הרמת סינוס לצורך שיקום דנטלי האם זה בעצם אומר ש"דוחפים" את הסינוס כלפי מעלה ? ואז בעצם הוא צריך לתפקד בפחות מרחב ממה שהיה לו... ? האם אין בכך סיכון לסינוסים ולתפקודם ? האם תפקיד הסינוס בעצם קשור למערכת הנשימה ?

שלום יצחק אכן "הרמת סינוס" הינה פרוצדורה בה דוחקים את רצפת הסינוס עם הרירית המצפה אותו כלפי מעלה ובכך מאפשרים החדרת שתלים.הקטנת המימד האנכי של הסינוס הינה מזערית ואינה משנה במאום את התפקוד. ככלל תפקידו העיקרי של הסינוס המקסילרי הוא בהפחתת משקל הגולגולת וכמוכן יש לו עוד מספר תפקידים זניחים כך שהקטנת החלל אינה באה על חשבון פונקציה שנפגעת.

מנהל פורום שתלים דנטליים