שאלה

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

05/08/2015 | 19:06 | מאת: יוסי

שלום, בן 65, יש לי אוסטאופורוזיס. בשנתיים-שלוש האחרונות אני נוטל אקטונל אחת לחודש. עקב צורך של השתלת שיניים, הפסקתי ליטול אקטונל בחודש וחצי האחרונים, וכמו כן הופנתי לבדיקת CTX. תוצאת הבדיקה הינה CTX=269 שאלותיי: 1. האם ערך זה תקין? מה משמעות התוצאה? 2. כיצד ניתן לשפר מדד זה, כך שיהיה לי ערך גבוה יותר? 2. האם, על פי ערך זה, ניתן לבצע השתלת שיניים? אודה לתשובתכם, יוסי

יוסי שלום בדיקת הCTX נועדה לתת אינדיקציה האם אתה בקבוצת סיכון לפתח סיבוך לאחר טיפולים כירורגיים כגון נמק עצם הלסת.הבדיקה אינה מהימנה ב-100% אך נותנת אינדיקציה טובה. לפי תוצאות הבדיקה נראה שאינך בקבוצת הסיכון וכי אתה יכול לבצע הליך כירורגי כמו השתלה.. על מנת לשפר את ערכי הבדיקה ניתן להמתין עוד פרק זמן נוסף ולבצע בדיקה חוזרת.

מנהל פורום שתלים דנטליים