סוגי כתרים

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

07/10/2020 | 16:47 | מאת: גאיה

מה ההבדל בין כתר חרסינה המאוחה למתכת (האם יש כמה סוגי מתכות? ) לבין כתר חרסינה המאוחה לזרקוניה (לא כולו זרקוניה)? כאשר מדובר בשן טוחנת אחורית, עד כמה משמעותי ההבדל מבחינת עמידות וחוזק לשנים? מבחינת הצטברות חיידקים בשולי הכתר? מבחינת דלקות חניכיים? המשמעות האסתטית פחות רלוונטית עקב היות השן אחורית. על איזה כתר תמליץ לשן טוחנת אחורית ?

ככלל שני סוגי הכתרים טובים למטרה בתנאי שהמידות וההתאמה של הכתר מדוייקת להכנה. כתר זירקוניה אחורי מונוליטי הוא בעל חוזק רב ויתרונו הוא גם בחוזק וגם בהעדר פס מתכתי שיכול להראות לאחר נסיגת חניכיים.

מנהל פורום שתלים דנטליים