שימור חיות השן

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

03/10/2020 | 08:16 | מאת: דורון

איך יודעים ששן היא ויטלית ? כאשר יש חור בשן - האם כשהשן ויטלית זה סימן שאינה זקוקה לטיפול שורש? והאם יש טיפול שנועד לשימור חיות השן?

שלום דורון שן ויטלית הינה שן שלא איבדה את חיותה ועל כן ברוב המקרים אינה זקוקה לטיפול שורש ויכולה להיות משוחזרת באמצעות סתימה. ישנן כמה דרכים לבדוק ויטליות של שן והנפוצה מכולם היא בדיקת קור אשר תיתן לרופא תשובה אם השן חיה או לא.

03/10/2020 | 16:46 | מאת: דורון

כלומר, רגישות לקור מעידה על ויטליות ומייתרת את הצורך בטיפול שורש ? אולם אנשים עם שיניים בריאות לא מרגשים כאב כאשר אוכלים ארטיק או שותים שתייה קרה, איך זה ?

מנהל פורום שתלים דנטליים