השתלת עצם וסינוס פתוחה

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

21/12/2014 | 09:08 | מאת: סיון

שלום רב, לפני 3 שבועות ביצעתי השתלת עצם וסינוס פתוחה ב-2 שיניים אחרונות בלסת עליונה שמאלית. בתום ההשתלה לקחתי אאוגמנטין וסטרואידים כמו הכירורג רשם.כעבור 3 ימים הנפיחות גדלה ,התחילו כאבי סינוסים ונזלת מימית נוראית.כעבור 4 ימים כאבי הסינוסים פסקו ואיתם הנזלת, אך גיליתי מוגלה שיוצאת מהתפר הקדמי וגרגירי תחליף העצם.הכירורג ניקז לי אץת המוגלה, וביקש להמשיך את האנטיביוטיקה עוד שבוע ימים. כיום אני אחרי 3 שבועות.מדי פעם מרגישה מעט הפרשה מכיוון התפר הקדמי(התפרים הוסרו) , ועדיין קיימת נפיחות פנימית באזור של הלחי הקדמי. על איזו בעיה מעידות התופעות הנ"ל?

שלום סיוון מהתאור שלך אני מסיק כי קיימת כנראה דלקת ו/או זיהום באזור הסינוס שעבר טיפול.במידה ואין הטבה יש לבצע צילום CT של הסינוס בכדי לאשר את האבחנה.יש לנסות ולהשתלט על הדלקת תרופתית אך באם אין הטבה יתכן ויהיה צורך בהוצאת החומר שהוכנס במהלך הטיפול.ברור לך שאיני יכול לתת אבחנה בשלט רחוק...

21/12/2014 | 14:58 | מאת: סיון

תודה

מנהל פורום שתלים דנטליים