השתלה מיידית עם עקירת שן תוחנת

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

29/07/2007 | 18:28 | מאת: נועה

אני צריכה לעקור שן תוחנת (שן 36 ) והומלץ על שתל במקום.בין הרופאים שאצלם קיבלתי הצעות מחיר יש חילוקי דיעות האם לעקור ולהשתיל בו במקום. רציתי לציין שאני סובלת מדלקת חניכיים כרונית וכחודש לאחר כריתת בלוטת פרה תרואיד שמאלית. אשמח לקבל את דעתך.

29/07/2007 | 18:43 | מאת: ד"ר זיו מזור

שלום נועה השתלה מידית יחד עם עקירת השן ניתנת לביצוע כאשר אין דלקת חריפה באזור. ביצוע השתלה מידית יחד עם עקירה מחייב ברוב המקרים גם תוספת עצם שכן קטר השתל בדרך כלל קטן מקטר המכתשית בה היתה השן הטבעית. דלקת חניכיים כרונית אינה קונטראינדיקציה לביצוע השתל.בכל אופן ממליץ לבצע השתלה לאחר ישיבת תחזוקה פריודונטלית על מנת לודא שאין מוקדי דלקת יניכיים פעילה.

מנהל פורום שתלים דנטליים