אוזן אטומה וטינטונים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

16/03/2011 | 04:43 | מאת: חיים

שלום ד"ר בפורום אא"ג שאלתי בקשר לאוזן אטומה וטינטונים וביקשת שלאחר הבדיקות אששאל שוב בפורום זה. להלן ההתכתבות עד כה: בן 53, מזה כשבוע סובל מתחושת אטימות באוזן ימין ולאחר מספר ימים החלו להופיע רעשים באוזן זו, כמו כן כל סוג של קול כלשהו לרבות צפיה בטלויזיה, הרצאה, שיחה, לרבות רעש מזגן ודיבור עצמי מלווה בשמיעה מעוותת באותה אוזן, דבר שמצריך אותי לסתום את האוזן הימנית כדי לשמוע ברור יותר. אוזניים נקיות וללא דלקות, בדיקת שמיעה תקינה ישנה ירידה מאד מינורית בשמיעה באוזן ימין מאד לא משמעותית. נשלחתי לבדיקת bera לדברי הרופא מאחר והתופעה היא רק באוזן אחת, עדיין לא בוצעה הבדיקה. כמו כן יש לציין כי באחד מהימים הייתה הקלה יחסית בטינטונים ותחושת האטימות אך היא חלפה והמצב חזר לקדמותו. מה עוד ניתן לעשות כדי להמשיך בברור? האם ניתן יהיה להיפטר מהמטרד הזה שלא מניח לי? תשובתך הייתה: שלום רב קשה לי להתיחס לירידה מינורית כי מבחינתי זה יכול להיות משמעותי למרות שמבחינתך לא.... כדאי לבצע טימפנומטריה כדי לשלול בעיה של נוזלים או אוורור לקוי של האוזן. חשוב לבצע את ה BERA ואחרי כל הבדיקות כתוב לי שוב לפורום של הטיניטוס / היפראקוזיס : http://www.doctors.co.il/forum-2220 בברכה להלן תוצאות הבדיקות: . בדיקת טמפרומטיה A דו"צ. 2. בבדיקת השמיעה ישנה ירידה לא משמעותי באוזן ימין סף שמיעה מימין 10DB שמאל 5DB אוזן ימין בטונים דיבור 10/20DB דיסקרימינציה מימין 100% שמאל 96%. 3. בדיקת BERA בימין זוהו פוטנציאלים בחביונות ובזמני הולכה מרכזית תקינים הגברת קצב לא שינתה ממצאים מעבר לתקין. בשמאל בתגובה לגירוי נקישה בעוצמה של 75 דציבל, זוהו פוטנציאלי עצב השמע וגזע המוח בחביונות ובזמני הולכה מרכזית מאורכים מהתקין. לסיכום - עדות להאטת הולכה במסילת השמע בגזע המוח משמאל. כלומר בעיית האטימות וטינטונים היא באוזן ימין ואילו בבדיקה BERA מתעוררת בעיה אחרת של צד שמאל. אשמח אם תפרשי לי את האמור לעיל, איך ממשיכים בטיפול כדי להיפטר מהמיטרד באוזן ימין? מה פירוש הבעיה שמתעוררת בצד שמאל? איך מטפלים? האם נדרשות בדיקות נוספות? חיים

18/03/2011 | 20:23 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי חיים הליקוי בימין אכן לא גדול אבל יכול כן להשפיע על קיום טיניטוס. תשובת ה BERA חסרת משמעות לנושא ואינה משנה דבר וגם לא מעידה על בעיה בצד שמאל או בכלל כך שאפשר להרגע מה BERA. אמנם הטימפנומטריה שלך היתה תקינה אבל היה פער בין העצב לשמיעה בפועל בצד ימין שיכול להעיד על תחושה מסוימת של אטימות ויתכן שזה מה שעורר את הטיניטוס. מאחר ותופעות אלה הן לרוב זמניות, יש סבירות גבוהה שהמוח יסנן את הטיניטוס ביתר יעילות וקלות כשיחול שיפור קל בשמיעה מימין. בינתיים השתדל שלא להיות במקומות שקטים מידי, דאג לרעש רקע מתון ונעים ושיהיה חג פורים שמח בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

19/03/2011 | 06:02 | מאת: חיים

תודה על התשובה מכל מקום הרופא מבקש שלול פתולוגיה בצד שמאל וזימן לי תור ל MRI אני מבין מדבריך שאין מה לדאוג

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס